Люис Фъргюсън донесе радост за Болоня с късен гол срещу Аталанта

20:38
Люис Фъргюсън донесе радост за Болоня с късен гол срещу Аталанта

Болоня победи Аталанта с 1:0 в мач от 17-тия кръг на Серия “А”. Единственото попадение за тима на Тиаго Мота отбеляза шотландецът Люис Фъргюсън в 86-ата минута. Така Болоня затвърди отличното си представяне дотук през сезона и вече е в топ 4 на таблицата, като освен това през седмицата елиминира като гост за Купата на Италия Интер. Това бе и шести пореден успех за тима пред собствена публика.

Първият половин час на мача не предложи кой знае какви положения, като двата отбора си размениха по един опасен блокиран удар, първо на Адемола Луукман от Аталанта, а после и на Лоис Фъргюсън от домакините.  Постепенно гостите натиснаха съперника си и в 35-ата минута минута отново Луукман имаше добра възможност, след като бе изведен очи в очи със стража на Болоня Скорупски от Шарле Де Кетеларе, но стреля в аут.

Четири минути по-късно Тюн Копмайнерс пък не уцели вратата на домакините след удар с глава. Гостите от Бергамо пропуснаха най-чистото си положение в края на полувремето, когато Едерсон бе изведен очи в очи с Лукаш Скорупски, но вратарят успя да избие и да спаси сигурен гол, а в последните секунди на първата част Луукман пак не уцели вратата от добра позиция.

Втората част определено бе за Болоня, като в 63-тата минута след добра комбинация резервата Джовани Фабиан получи в наказателното поле на Аталанта, но стреля над очертанията. Двадесетина минути по-късно Каспер Урбански от Болоня стреля с далечен шут, но бе неточен. Болоня продължи с по-добрата си игра и Лоис Фъргюсън също отправи изстрел, но и той бе неточен. Аталанта пък отговори с шут на Луис Муриел, минал над вратата на Скорупски. И когато изглеждаше, че мачът върви към нулево равенство, Болоня нанесе своя удар. В 86-ата минута резервата Рикардо Орсолини центрира от корнер, а Лоис Фъргюсън се извиси и с глава откри резултата за тима си - 1:0. Аталанта опита отчаян щурм в края, но не успя да изравни.

Така Болоня записва четвърта победа в последните 5 мача и изпревари Фиорентина на четвъртата позиция. Аталанта пък заема седмо място, на пет точки от днешния си съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация