Аталанта с чудесно финансово постижение за осма поредна година

08:19
Аталанта с чудесно финансово постижение за осма поредна година

С финансовите проблеми, които тресат доста клубове в Европа, Аталанта е един от малкото светли примери в това отношение. Бергамаските демострират чудесна финансова политика и клубът отчете печалба за осма поредна година, разкрива "Calcio e Finanza".


Към юни 2023 г. Аталанта е с бонус от €5,6 милиона. Това е малък спад в сравнение с €6,4 милиона от предходния сезон, до голяма степен защото не се отборът не се класира за Европа и следователно загуби около €30 милиона от приходи от телевизионни права.


Според този анализ Аталанта е имал 195,4 милиона евро приходи през 2022-2023 г., в сравнение с 205,8 милиона евро предходната година. Разходите обаче спаднаха от 193,1 милиона евро на 185,6 милиона евро.


Ключът към техния успех е скаутската и младежката академия, която непрекъснато извлича нови таланти и след това ги продава с огромна печалба. Най-пресният пример беше Расмус Хойлунд, който прекара само една година в Бергамо след покупката за 20 милиона евро от Щурм (Грац), а в последствие бе продаден на Манчестър Юнайтед за 75 милиона евро плюс бонуси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация