Клоп: Доволен съм, че се разбра, че ФИФА и УЕФА не могат да правят това, което искат

17:56
Клоп: Доволен съм, че се разбра, че ФИФА и УЕФА не могат да правят това, което искат

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа ласкаво за лидера във временното класиране на Премиър лийг Арсенал, който утре гостува на „Анфийлд“ в голямото дерби на върха в английския елит. Германецът обясни и изказването си за атмосферата на „Анфийлд“ опреди няколко дни и коментира вчерашното решение на Съда на Европейския съюз, което отново повдигна темата за Суперлигата. 

"Трябва да кажа, че не си поръчвам атмосфера. Имахме две поредни домакинства, в които отправихме общо 62 изстрела. Обърнах се към трибуните, след като пропуснахме един шанс, а хората изглеждаха твърде равнодушни. Не критикувам. Наслаждават се 99.7% от всяка секунда на стадиона, но ако можем да се справим и по-добре... Нямах предвид буквално хората да раздават билетите си на други привърженици. Не мога да променя това, което казах, а то е, че имаме нужда от „Анфийлд“. Това е 100%. Нямам търпение за първия съдийски сигнал.

Утре играем срещу суперсилен отбор. Те са дори по-силни от миналия сезон. Това е огромен мач. През миналия сезон бяха невероятни на „Анфийлд“, докато не намерихме път към нашата игра. Накрая трябваше да спечелим. Те привлякоха Райс и Хавертц, което не те прави със сигурност по-слаб. Имат добър микс от физика и техника и са добре тренирани. 

Какво би означавала победата? Това е 18-и кръг. След това имаме да изиграем още 20 мача. Интересува ме само двубоят утре, а не какво ще означава той за останалата част от сезона", заяви Клоп. 

Германецът разкри, че Райън Гравенберх, който получи контузия в дербито с Манчестър Юнайтед, е възстановен и ще бъде на разположение за утрешния двубой. "Анди Робъртсън се възстановява добре, но трябва да бъдем търпеливи. Все още не може да извършва цялата физическа работа. Няма да отнеме още много време, докато се върне. Надяваме се, че това ще стане през януари, но ще видим. Гравенберх се завръща. Мак Алистър и Диого Жота са близо, но няма да бъдат готови за утре".

"100% съм съгласен с официалното изявление от страна на клуба, но съм доволен, че все пак в някаква степен се разбра, че ФИФА, УЕФА и другите ръководни фактори не могат просто да правят това, което искат", коментира Клоп по отношение на вчерашното решение на Европейския съд. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация