Босът на Наполи потвърди интереса си към Суперлигата

16:35
Босът на Наполи потвърди интереса си към Суперлигата

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис потвърди, че планира среща със своя колега от Реал Мадрид Флорентино Перес по повод идеята за Европейска Суперлига. Вчера Европейския съд взе решение, че УЕФА не може да злоупотребява с господстващото си положение и да налага наказания на тимове, които решат да създадат отделен турнир извън юрисдикцията на европейската футболна централа. Това решение бе посрещнато като “зелена светлина” и само часове по-късно от А22 дадоха гласност на съвсем новите планове за Суперлигата, които бяха моментално подкрепени от Реал Мадрид и Барселона, единствените останали два клуба, които все още не напуснаха първоначалния проект от преди три години. Малко по-късно се появиха информации, че италианският шампион Наполи също е готов да подкрепи идеята.

“Говорих с Флорентино Перес и се разбрахме да се видим и с други предприемачи, за д аобсъдим бъдещите планове. Футболът се менажира от възрастни хора без визия, заяви Де Лаурентис.

Изпълнителният директор на А22 Бернд Райхард също направи изказвания, в които загатна, че клубове, които публично се дистанцираха от проекта, всъщност са отворени към бъдещи дискусии и биха могли да променят позициите си в бъдеще.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация