Чеферин иронизира: Надявам се Барселона и Реал да създадат топ турнир с два отбора

18:43
Чеферин иронизира: Надявам се Барселона и Реал да създадат топ турнир с два отбора

Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде специална пресконференция след днешното решение на Съда на Европейския съюз, последвалото заявено желание от Реал Мадрид и Барселона за рестартиране на Суперлигата и предложения нов формат за турнира. Словенецът заяви, че футболният свят е обединен и единствено двата испански колоса продължат да настояват за създаването на такава надпревара. Чеферен отсече, че УЕФА няма да спира Барселона и Реал Мадрид, които могат да си създадат супертурнир с участието на два отбора. Президентът не вижда нищо обезпокоително в днешното решение на съда и смята, че то дори може да бъде полезно, защото ще помогне за подобряването на някои от разпоредбите.

„Няма да се опитваме да ги спираме. Могат да създадат каквото си искат. Даже се надявам, че ще стартират техния топ турнир колкото е възможно най-скоро... с участието на два клуба. Футболът не се продава. Надявам се, че знаят какво правят, но не съм сигурен. Видях днес, че пресата в Англия нарече този турнир „Зомби лига“.

Гледах т.нар. презентация на А22. Трудно е да решиш дали да бъдеш шокиран или развеселен от шоуто. Предлага се още по-затворен формат от изданието от 2021 година, което бе отхвърлено от всички. Наближава Коледа и A22 видяха голяма добре украсена кутия под елхата. Зарадваха се и започнаха да празнуват, но когато отвориха кутията, разбраха, че вътре няма кой знае какво. 

Виждаме днешното решение като шанс да подобрим някои от разпоредбите. Футболът обаче остава обединен", заяви Чеферин. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация