Ливърпул потроши клетия Уест Хям в мач за Купата на лигата

00:38
Ливърпул потроши клетия Уест Хям в мач за Купата на лигата

Ливърпул стана последният полуфиналист в турнира "Карабао Къп", след като с лекота разби с 5:1 Уест Хям на "Анфийлд" в 1/4-финал, който по никакъв начин не оправда прогнозите за равностойност и оспорваност. Доминик Собослай откри резултата в 28-ата минута, а през второто полувреме тимът на Юрген Клоп отбеляза още четири гола. Къртис Джоунс удвои в 56-ата, а Коди Гакпо отбеляза третото попадение в 71-вата минута. Джаръд Боуен намали в 77-ата, но пет минути след това Мохамед Салах възстанови преднината на домакините от три гола. Къртис Джоунс отбеляза втория си в 84-тата минута, с което оформи крайния резултат. Фулъм, Мидълзбро и Челси са останалите полуфиналисти в турнира. 

Ливърпул елиминира Борнемут и Лестър, за да стигне до 1/4-финалите, докато "чуковете" се справиха с Линкълн Сити и Арсенал.

Мърсисайдци са най-успешния клуб в надпреварата, като до момента имат девет трофея.

Юрген Клоп  извърши шест промени в сравнение с дербито с Манчестър Юнайтед. Куивин Келъхър започна на вратата на домакините. Джо Гомес, Джаръл Куанса, Къртис Джоунс, Харви Елиът и Коди Гакпо също бяха титуляри. Салах, Диас и Александър-Арнолд останаха на пейката за началото, а Алисон изобщо не бе в групата.

Дейвид Мойс също направи шест корекции от мача с Уулвърхамптън. Ареола, Мавропанос, Огбона, Джонсън, Форналс и Бенрама бяха титуляри. Рожденикът Джаръд Боуен и Мохамед Кудус, които се разписаха в неделя, отново стартираха. 

Домакините натиснаха от самото начало. Най-активен в първите минути бе Харви Елиът, който започна на позицията на Салах. Талантливият англичанин отправи два много опасни удара в първия 1/4 час, но те не намериха целта.

Ливърпул отправяше доста изстрели, но без да създава реални опасности за Ареола. Така бе до 28-ата минута, когато Куанса отне топката от Бенрама пред наказателното поле на Уест Хам, след което подаде към Собослай, който с много плътен удар от повече от 25 метра прати топката в ъгъла за 1:0.

В самия край на първата част удар с глава на Гакпо премина на сантиметри встрани, като Ареола само изгледа топката. Това бе 11-ия удар за мърсисайдци през първата част. Уест Хам не отправи нито един такъв преди почивката.

Ситуацията на терена не се промени по никакъв начин в началото на второто полувреме - Ливърпул доминираше осезаемо, а Уест Хам не предлагаше нищо в замяна. Ареола спаси един обещаващ удар на Нунес, но в 56-ата минута именно уругваецът изведе добре в наказателното поле Къртис Джоунс, който от малък ъгъл стреля между краката на Ареола за 2:0.

В 71-вата минута резултатът вече бе 3:0, след като Конате напредна, преодоля голям периметър и няколко противникови играчи и пусна към Гакпо, който стреля добре от границата на наказателното поле. 

Джаръд Боуен отбеляза рождения си ден с хубав почетен гол за гостите в 77-ата минута. Той получи от Джонсън, елиминира Куанса и с прекрасен удар с десния крак прати топката в горния далечен ъгъл. 

Това само подразни Ливърпул. В 81-вата минута удар на Нунес срещна гредата, а след това Салах като по чудо не успя да прати топката в опразнената врата. Минута по-късно обаче египтянинът се разписа след контраатака, при която получи от Александър-Арнолд, напредна сам и стреля покрай Ареола за 4:1. 

В 84-тата минута Къртис Джоунс отбеляза втори си гол тази вечер, с което оформи крайния резултат. Той също получи асистенция от Александър-Арнолд, слаломира между куп бранители и прати топката технично в близкия ъгъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация