Фенове на Левски зададоха два въпроса към Наско Сираков и обявиха, че не са против него

16:51
Фенове на Левски зададоха два въпроса към Наско Сираков и обявиха, че не са против него

Насрочената за днес среща между собственика на Левски Наско Сираков и фенове на “сините” не се състоя. Причината е в неразбирателство между двета страни как и по какъв начин да се проведе тя.

Поради тази причина председателят на Сдружение “ Левски на левскарите” Димитър Костадинов обяви пред медиите, че запалянковците са подготвили доста въпроси към Сираков и изчете два от тях, на които настоява за отговори. Той допълни, че привържениците в никакъв случай не са против голмайстора Наско Сираков, а срещу модела “бащица”.

Ето двата въпроса:

“След като Мажоритарят твърди, че се ползва с повече от 99% от левскарите, защо се страхува да застане на избори и да се превърне в първия демократично избран президент на Левски? Очевидно се страхува, очевидно се е вкопчил в акциите като в кокал и не иска да го пусне.

Още един въпрос. Какви суми прибира Мажоритаря и членовете на семейството му от Палмсбет, докато клубът трупа милиони задължения към компанията спонсор? Дали това не е, меко казано, конфликт на интереси?”

Преди това Костадинов сподели следното за взаимоотношенията между ръководство и запалянковци:

“Изглежда Левски се връща към тоталитарните времена. Отворена среща за левскарите няма да има. Ръководството не се съгласява с условията, които поставяме ние. А именно - всички хора, които са тук, да влязат. На първо място да влезете вие, медиите, за да може срещата да е открита и всички левскари да се информират какво се случва, какви са отношенията между привържениците и ръководството. За съжаление това е невъзможно да се случи към днешна дата.

Хората нито са хиляди, нито стотици. Така че оправданията “няма къде, няма място” са неоправдани. Сегашните собственици, явно, нямат нужда от такива срещи.

Защо поставяме тези условия и не са някакъв каприз?Мажоритарният собственик твърди, че не отказва срещи и ще се срещне с всеки левскар. Това не е вярно. Това е поредната среща, която той отказва. Първата такава беше на първи април. Тогава той имаше по-важни ангажименти. След това беше поканен от над десет регионални фен клуба на Левски. Пак отказа. Днешната е поредната, която не се състоя.

Като цяло прекратяваме практиката срещи “на тъмно”. Това сме го правили повече от две десетилетия с редица собственици. Резултатите и катастрофата, в която към момента се намира Левски, са индиректно от този начин на комуникация, с определени представители “на тъмно”, без присъствие на медии. Така че аз лично се чувствам виновен, защото лично съм организирал срещи “на тъмно”.

Ще ви дам дати. Прословутата среща от 23 август в “Милениум център”. Там се случиха доста сериозни и неприятни за Левски неща, но останаха в тайна за левскарската общност и за медиите. С доста усилия накарахме мажоритарния собственик и компанията, управляваща клуба, да направим среща на “Герена”. Там също се изговориха доста притеснителни неща от тези господа. Отново срещата беше закрита и с определени представители. След това аз и колега от Тръста проведохме среща с г-н Мило Борисов в казиното. Там също се изговориха важни и критични за Левски неща, които доведоха до настоящата катастрофа, в която се намира клубът. Повтарям думата катастрофа, защото всички думи, че ни очаква светло бъдеще знаете как завършват. Тепърва ни очакват тежки времена в Левски. Левски е в критично състояние. Не е тайна за никой - както от финансова, така и от управленска, а най-вече от футболна гледна точка. Именно защото човекът, който можеше да обедини левскарството и да създаде отбор от свободни трансфери, Станимир Стоилов, беше прогонен за втори пореден път от “Герена”. Нещо, което не съм си представял, че може да се сулчи. За мен 8 април 2023 година е най-тъжния ден. Тепърва ни чакат тежки времена.

Виждате какви са ни взаимоотношенията с клуба. Наско Сираков не желае да се изправи пред публиката на Левски, което е жалко. Тук искам да подчертая, че не се борим срещу Наско Сираков. Това не е вярно. Никога не бихме си позволили да се борим или да сме против личността на Наско Сираков. Още по-малко на голмайстора, футболиста Наско Сираков. Ние се борим вече второ десетилетие срещу порочния модел “бащица”. А, за съжаление, Наско Сираков го изврати до неузнаваема степен този модел. Той е бащица във финансова и управленска несъстоятелност, а клубът се управлява от хазартна компания и е поставен във финансова зависимост от нея.

А ние, с нашите лидери, ръководители - Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, показахме, че сме способни да направим така, че не само на терена да има радост и трибуните да са пълни, но и да влязат финансови потоци в клуба. Хората, които се бориха неуморно това да се случи, бяха прогонени. Започна се с нашия представител в Надзорния съвет, след което беше отстранен Ивайло Ивков. На Наско Сираков му беше напълно ясно, че ако това се случи, Станимир Стоилов ще напусне. Той е с чест и достойнство и не би участвал в процес на загробване.

Левски ТВ не е медия, а ведомствена служба, която се подчинява на ръководството на клуба. Държим да правим всичко пред медиите, на светло. Не желаем да се превръщаме отново и отново в съучастници и проводници на редица ръководства, в миналото ни се е случвало. Да предаваме на левскарите лъжовни, несъстоятелни, вредни, нечестни обещания за светло бъдеще, които редица собственици, включително и настоящия, заявяват в публичното пространство.

Целта да се видим с Наско Сираков беше и продължава да бъде. Вярваме, че ще го направи когато не е студено и не е зазимен стадиона. Най-големият голмайстор в историята на Левски да събере левскарска чест и достойнство, да се изпарви пред публиката и да отговори на нашите въпроси. Направили сме голям списък.

Въпросите са много. Няма да ги чета сега, защото желаем да ги зададем на живо на мажоритарния собственик на Левски и да получим отговори. Говоренето през медиите не е най-добрия начин, но за съжаление ни се налага. Няма друг вариант.”

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация