Официално: Томас Мюлер преподписа с Байерн

17:34
Официално: Томас Мюлер преподписа с Байерн

Байерн Мюнхен обяви официално, че Томас Мюлер е удължил договора си с още една година и ще остане до 2025 г. в клуба.

34-годишният футболист има легендарен статут, като още от десетгодишен е част от баварския гранд, преминава през всички младежки формации и дебютира през 2008 г. за мъжкия тим.

До момента Мюлер има 684 мача за Байерн, като е отбелязал 237 гола и е дал 261 асистенции. Той се нарежда на второ място във вечната класация на клуба по участия след Сеп Майер (706). 34-годишният футболист е 12-кратен шампион на Бундеслигата, печелил е Шампионската лига, Световната клубна купа и Суперкупата на УЕФА по два пъти, шест пъти Купата на Германия, осем пъти Суперкупата на Германия и Световното първенство по футбол през 2014 г. с Германия. Включително с изявите за първия отбор, резервите и тима до 19 години, Мюлер е участвал 772 пъти в състезателни мачове за Байерн, като е отбелязал 279 гола.

Самият играч заяви: "Щастлив съм, че пътуването ми с Байерн продължава. Искам да изиграя своята роля за това да продължим да постигаме успехи както като отбор, така и цялостно като клуб. За мен е важно да бъда основа и да помагам за насочването на отбора в правилната посока. Искам да вълнувам нашите фенове с головете, с помощта си за създаването на голове, с любовта си към играта, със страстта си към футбола - и да се надяваме с още много титли".

Президентът на Байерн Херберт Хайнер заяви: "Томас Мюлер принадлежи на Байерн както катедаралата "Фрауенкирхе" на Мюнхен. Той е роден съвсем близо до града, израснал е в този клуб и вече е легенда, а все още играе. Много малко играчи постигат това. Кариерата му е осеяна с рекорди в учебниците по история. Байерн е оформен от много хора, но никога повече няма да има играч като Томас Мюлер".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация