В Русия песимисти преди баража със Словения

19:34
В Русия песимисти преди баража със Словения
В събота от 16:00 часа българско време на стадион "Лужники" Русия приема Словения в първи мач бараж за класиране на Мондиал 2010 година. Руснаците не успяха да се преборят с конкуренцията на Германия и останаха втори в своята квалификационна група. Особено тежко за момчетата на Гуус Хидинк беше поражението с 0:1 от Бундестима насред Москва. В онзи мач Русия доминираше напълно, но пропусна куп голови положения и позволи да бъде убита при една контраатака на немците. Словения пък изненадващо успя да изпревари отбори като Полша и Чехия в своята група 3 и остана на второ място само на две точки от Словакия.

Въпреки че Русия на хартия е доста по-класният отбор, медиите в северната държава са доста песимистично настроени преди този сблъсък. Притесненията са, че етикетът фаворит ще налее олово в краката на футболистите от "Сборная" и те може и да не успеят да се справят с напрежението. Друг повод за притеснение е лошата форма на някои от основните играчи на Хидинк, които играят в клубове от Западна Европа. Роман Павлюченко и Павел Погребняк не успяват да се наложат съответно в Тотнъм и Щутгарт и доста често търкат пейката, като това почти сигурно ще ги извади от състава на Хидинк за мачовете със Словения. Юри Жирков също рядко се появява в състава на Челси, но е възможно селекционерът на "Сборная" все пак да му гласува доверие и бившият футболист на ЦСКА Москва да започне като титуляр по левия фланг на руската отбрана. Андрей Аршавин е основната надежда на Русия преди този бараж. Футболистът на Арсенал е в уникална форма и има огромна заслуга за почти всяка победа на "топчиите" в Англия и Европа. Много е вероятно на Аршавин да бъде дадена пълна свобода на действие и той да действа като типична "трекуартиста" зад нападателите. Възможно е обаче, Арша да бъде поставен и по един от двата фланга на руското нападение. Дилема пред Хидинк ще бъде кой да започне като изявено острие за "Сборная". Очаква се да бъде шанс на Дмитрий Сийчов, който през тази кампания вкара десет гола за своя Локомотив Москва и е нападателят в най-добра форма от всички в руския отбор.

Ето и предполагаемия състав на Русия:

Акинфеев, Янбаев, Игнашевич, Березутски, Жирков, Билядетинов, Ребко, Семак, Торбински, Аршавин, Сийчов

Словения ще се надява да продължи добрата си традиция в мачове баражи за класиране на големи форуми. В предишните си две подобни изпитания, по-рано през това десетилетие, словенците успяват да надделеят над тимове като Украйна и Румъния и да се класира за големи форуми. Местните медии обявяват тима за абсолютен аутсайдер преди мачовете с Русия, но загатват, че отборният дух и сработеността могат да помогнат на момчетата на Матиаз Кек да сътворят грандиозен успех. Единственият селекционен проблем пред наставника на Словения е контузията на левия бек Боян Йокич, който е под въпрос за мача на "Лужники". В негово отсъствие по левия фланг на словенската отбрана ще действа или Бранко Илич или Мисо Бреко. Принципно и двамата се изявяват като десни бранители в своите клубове, но един от тях ще трябва да се премести на нетипична за него позиция, за да запълни липсата на Йокич. Бившият нападател на Литекс Миливое Новакович почти сигурно ще започне като титуляр за словенците и ще е един от основните козове на гостите в предстоящия мач. Словения ще разчита на вратаря на Удинезе Самир Хандарович да се справи с руснаците

Ето и предполагаемия състав на Словения:

Хандарович, Бреко, Сулер, Сезар, Йокич (Илич), Бирса, Радосавлевич, Стеванович, Кирм, Новакович, Дедич

На Русия никак няма да и е лесно в този двубой, но въпреки това Гуус Хидинк и компания са не само по-класният, а и по-опитният отбор и мисля, че те ще успеят да се справят с напрежението от това, че победата за тях е задължителна. Аршавин върши чудеса, откакто премина в Арсенал и съм убеден, че той ще успее да намери ключа към словенския катинар. "Сборная" със сигурност ще играе пред пълен стадион, което ще помогне на футболистите на Хидинк да натиснат своя опонент още в началните минути, надявайки се на неговата първоначална стъписаност. Моята прогноза за тази среща е единица. Много вероятно е Русия да победи с повече от един гол разлика, като аз залагам на точен резултат 2:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация