Жирона продължава да гледа всички отбори в Ла лига от най-високия връх в испанския футбол

00:38
Жирона продължава да гледа всички отбори в Ла лига от най-високия връх в испанския футбол

Сензацията Жирона продължава с наказателната си акция в Ла Лига. Възпитаниците на Мичел се разправиха с пореден съперник, помитайки с 3:0 състава на Алавес. Срещата бе от 17-ия кръг, а с този успех каталунците си отново излязоха на 1-вото място във временното класиране.

Артьом Довбик откри резултата в 23-ата минута, довкарвайки отблизо една отбита от вратаря топка след изстрел на Ян Коуто.

В 43-тата минута резултатът бе удвоен. Коуто навърза прекия си пазач Хави Лопес по дясното крило и върна към Порту, който от движение заби кълбото в мрежата за 2:0.

Ян Коуто имаше основна роля и за третия гол. Той отново се подигра на Хави Лопес и в крайна сметка бе фаулиран за дузпа от защитника на гостите. Довбик пък изпълни наказателния удар и бе точен за 3:0.

С тази победа Жирона събра актив от 44 точки и отново оглави класирането в Ла Лига, изпреварвайки Реал Мадрид, който остава 2-ри с 42, а Барселона е на 3-тото място с 35 точки. Алавес остава на 13-тата позиция в таблицата с 16 спечелени точки до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация