Ясен е първият финалист на световното клубно първенство

00:28
Ясен е първият финалист на световното клубно първенство

Флуминензе е първият финалист в тазгодишното издание на Световното клубно първенство на ФИФА по футбол. Бразилският гранд успя трудно да сломи съпротивата на египетския Ал Ахли, побеждавайки го с 2:0. Тимът от Рио де Жанейро поведе с гол от дузпа, изработена от ветерана Марсело и реализирана от Йон Ариас в 71-вата минута. В 90-ата Джон Кенеди реши всичко с втори гол за своя тим.

Флуминензе имаше предимство в началните минути и на два пъти можеше да поведе, но късметът му обърна гръб. Първо в 9-ата минута шут на Йон Ариас се отби от гредата, а след това в 25-ата минута при центриране от корнер отново Ариас бе оставен непокрит и стреля от движение, но за втори път нацели гредата.

През второто полувреме темпото на игра поспадна и положенията пред двете врати почти липсваха. Класата на Флуминензе обаче си каза думата. В 71-вата минута Марсело проби отляво и нахлу в наказателното поле, където бе препънат от Пърси Тау, а съдията посочи бялата точка. Този път Йон Ариас не сгреши и отбеляза за 1:0.

Ал Ахли можеше много бързо да се върне в мача, като още в 73-тата минута Пърси Тау можеше да се реваншира за грешката си при дузпата. Той стреля с глава отблизо, но бе отказан от вратаря Фабио.

В 78-ата минута египтяните пропуснаха още една чудесна възможност, след като Тахер Мохамед получи пас в близост до вратата, но отново Фабио бе на добра позиция и спаси.

В края Флуминензе обаче реши всичко. Първо Херман Кано направи голям пропуск очи в очи с вратаря в 87-ата минута. Три по-късно обаче Джон Кенеди отбеляза втори гол, след като получи в наказателното поле, освободи си пространство и порази вратата за 2:0.

Така Флуминензе е на финал в турнира за пръв път в историята си. Там той ще очаква победителя от другия полуфинал между Манчестър Сити и Урава Ред Даймъндс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация