Категоричен успех за Реал срещу Виляреал

00:11
Категоричен успех за Реал срещу Виляреал

Отборът на Реал Мадрид победи с 4:1 тима на Виляреал в среща от 17-ия кръг на Ла Лига. Домакините поведоха през първото полувреме с головете на Джуд Бе;ингам (25') и Родриго (39'), а за "жълтата подводница" едно попадение върна Хосе Луис Моралес (54'). След почивката "кралете" изригнаха с нови два гола на Браим Диас (64') и Лука Модрич (68').

Победата качи "кралете" на първото място поне за 24 часа преди утрешния мач на сензацията на сезона - Жирона. Също така мадридчани дръпнаха със седем точки пред вечния съперник Барселона.

Карло Анчелоти тръгва към първото място със солидна отбрана от четирима бранители, в която на пръв поглед Рюдигер и Алаба ще изнасят основната тежест пред вратаря Лунин, който започва да придобива все повече опит под рамката на вратата на “белия балет”. Напред звездите Кроос и Валверде ще правят връзката между двете линии на терена, а пред тях неуморимият Модрич заедно с талантливия Белингам ще опитат да помагат на нападателите Родриго и Диас.

Старши треньорът на “жълтата подводница” - Марселино, ще опита да се противопостави на силния съперник с традиционна схема от 4-4-2. Отборът на Виляреал има само една победа в последните си пет мача и сега ще трябва да даде всичко от себе си срещу силния съперник, за да спре негативната тенденция. За целта наставникът на тима от Кастельон де ла Плана започва с Йоргенсен на вратата и непосредствено пред него е позиционирал Албиол и Манди. В халфовата линия ще действат Парехо и Баена, а на върха Морено и Моралес ще опитат да поразят вратата на съперника.

Реал Мадрид наложи темпото в началните минути и Валверде на два пъти стреля, но в първия случай топката бе избита в корнер, а при втория ударът на играча на домакините отиде в аут. Модрич също бе сред активните на терена и на няколко пъти центрира в наказателното поле, както и един път в 11-ата минута изпробва мерника си, но ударът му срещна лявата греда.

Първото чисто голово положение, при което стражът на гостите Йоргенсен трябваше да се намеси дойде четвърт час след началото. Браим Диас скочи в наказателното поле, но вратарят на "жълтата подводница" се справи и изби в корнер.

Гостите отговориха след това с първата си опасност в мача, като Илиас Ахомаш стреля след страхотен рейд в половината на съперника и стреля, но ударът му профуча покрай десния страничен стълб.

Последваха нови възможности за мадридчани, при които Йоргенсен се намеси веднъж, а след това Модрич стреля в напречната греда.

Логиката възтържестува в 25-ата минута, когато най-накрая защитата на Реал Мадрид рухна. Лукас Васкес намери на границата на наказателното поле Лука Модрич, който фантастично с едно докосване топката и я качи на главата на Джуд Белингам, който се извиси над всички и откри резултата.

Положението за Марселино стана критично в следващите минути, тъй като един от най-добрите в неговия състав - Алехандро Баена, се контузи и трябваше да бъде заменен. Проблеми от същото естество сполетяха и Карло Анчелоти, който се принуди да извади Дейвид Алаба и на негово място пусна Начо Фернандес.

Смените не промениха положението на терена и двубоят продължи при пълна доминация за домакините, което логично доведе до втори гол във вратата на Йоргенсен. Всичко започна при един корнер за мадридчани, след който настана истинска суматоха в наказателното поле на Виляреал и Васкес успя да избута топката до Родриго, който се ориентира добре и в купа от играчите намери къде да пласира топката, за да удвои преднината на своите. В началото останаха съмнения за засада, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR стана ясно, че голът е бил редовен.

Второто полувреме започна по подобие на първото с абсолютна доминация от страна на домакините, които по-малко  от 120 секунди след подновяването на играта можеха да стигнат до нов гол след като Браим Диас засече подаване в наказателното поле, но Йоргенсен остана на мястото си и спаси.

Отново Диас десетина минути след началото на втората част реагира най-добре в наказателното поле след корнер, изпълнен от Лука Модрич и стреля, но топката премина покрай дясната греда.

Това създаде измамното усещане, че мадидчани ще вкарат трети гол, с който ще решат всичко, но точно тогава гостите върнаха едно попадение. Резервата Рамон Тератс видя как Моралес се окъсва на границата на наказателното поле и прати подаване в коридор на ръба на засадата. Нападателят на гостите навлезе в пеналтерията и нанесе удар, пред който Лунин остана безпомощен.

Домакините реагираха светкавично и само десет минути по-късно Браим Диас върна комфортния аванс от два гола на съотборниците си. Нападателят на "кралете" направи феноменален пробив от центъра на терена към наказателното поле, където залъга няколко футболисти в жълти спортни екипи и порази отново Йоргенсен.

Четири минути по-късно неуморимият Лука Модрич ознаменува добрата си игра с гол, който реши всичко в мача. Родриго получи подаване на границата на наказателното поле и опита да стреля, но бе спрян след чист шпагат на бранител на "жълтата подводница". В близост обаче дебнеше бронзовият медалист от Мондиал 2022 в Катар и нанесе мощен изстрел, който матира за пореден път Йоргенсен.

Голмайсторите на Реал Мадрид продължиха да играят много силно и в следващите минути, като Браим Диас и Лука Модрич имаха нови възможности за попадения. Родриго също имаше добър шанс, но остана в засада.

Пет минути преди края на редовното време ситуацията можеше да стане малко по-интересна, тъй като гостите имаха претенции за дузпа, но съдията прецени, че спорното единоборство в наказателното поле на мадридчани е било чисто и остави играта да продължи без 11-метров наказателен удар.

До края "белите" контролираха изцяло ситуацията и дори можеха да направят победата си още по-разгромна, но ударите на Васкес и Хоселу не поразиха за пети път вратата на съперника.

РЕАЛ МАДРИД 4-1 ВИЛЯРЕАЛ

1 - 0 Джуд Белингам 25'
2 - 0 Родриго 39'
2 - 1 Хосе Луис Моралес 54'
3 - 1 Браим Диас 64'
4 - 1 Лука Модрич 68'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация