Стартовите състави на Ливърпул и Манчестър Юнайтед

17:40
Стартовите състави на Ливърпул и Манчестър Юнайтед

Ливърпул приема Манчестър Юнайтед на „Анфийлд“ в 212-ото издание на голямото дерби на английския футбол. През миналия сезон мърсисайдци разбиха със 7:0 „червените дяволи“ на своя стадион. Освен това тимът на Юрген Клоп няма загуба в последните си осем домакинства срещу Юнайтед, като спечели четири от предишните пет тях, отбелязвайки по минимум четири гола във всяка една от тези срещи. 20-кратният шампион на Англия не успя да се разпише изобщо във вратата на Ливърпул в последните си четири визити. 

Манчестър Юнайтед вече загуби 12 мача във всички турнири от началото на кампанията – толкова, колкото за целия минал сезон. Иначе разликата между двата отбора в Премиър лийг е точно 10 точки. Според някои от английските медии този сблъсък може да се окаже решаващ за бъдещето на Ерик тен Хаг на „Олд Трафорд“.

Юрген Клоп заложи на доста експериментален състав през седмицата срещу Роял Юнион СЖ, когато направи цели девет промени, за да даде почивка на повечето от титулярите си. Днес те се завръщат. Германецът е направил само една промяна от мача с Кристъл Палас през миналия уикенд – Ибрахима Конате започва в центъра на защитата за сметка на Джаръл Куанса. Именно Конте и Ватару Ендо са единствените играчи, които запазват местата си в сравнение с двубоя в Лига Европа.

Тен Хаг не може да използва по различни причини цели 11 играчи, в това число и капитанът Бруно Фернандеш, който е наказан. Днес с лентата е Скот Мактоминей. Иначе нидерландецът е направил общо две промени от мача с Байерн (Мюнхен). Джони Еванс влиза на мястото на Хари Магуайър, който получи контузия. 18-годишният Коби Майну започва вместо Фернандеш в халфовата линия. Маркъс Рашфорд остава на пейката за началото.

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Ендо, Гравенберх, Собослай, Салах, Нунес, Диас;

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Еванс, Варан, Шоу, Майну, Мактомней, Амрабат, Антони, Хойлунд, Гарначо;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация