Хофенхайм си тръгна с празни ръце от Лайпциг

22:03
Хофенхайм си тръгна с празни ръце от Лайпциг

РБ Лайпциг победи Хофенхайм с 3:1 в мач от 15-тия кръг на Бундеслигата. В главно действащо лице се превърна Емил Форшберг, който влезе като резерва за “биковете” и само четири минути по-късно вкара попадение за 2:1 в 70-ата минута, като бе в основата и на гола на Мохамед Симакан за 3:1 в 74-тата. Както е известно, след 8 години в немския клуб, през които шведът изигра 324 мача с 71 гола и 68 асистенции, Форшберг ще премине в Ню Йорк Ред Булс от новата 2024 г., като на практика това бе последния му мач пред публиката в Лайпциг. През първата част Лукас Клостерман бе открил за домакините (34’), но Озан Кабак изравни (42’).

РБ Лайпциг започна силно и положенията пред вратата на Хофе се заредиха едно след друго. В 17-ата минута Шави Симонс се озова в добра позиция, но отправи слаб шут и Оливер Бауман улови. Тринадесет минути по-късно Юсуф Поулсен бе изведен добре и стреля, но стражът на Хофенхайм отново се намеси. В 34-тата минута обаче “биковете” поведоха. След изпълнение на пряк свободен удар Поулсен свали топката с глава към Мохамед Симакан, който стреля, но бе блокиран. Лукас Клостермен обаче бе най-бърз при добавката и откри резултата за тима си.

Само минута по-късно РБ Лайпциг можеше да удвои, когато Шави Симонс отправи чудесен удар, но Бауман пак успя да избие. “Биковете” продължиха с положенията, като Кристоф Баумгартнер засече центриране и стреля с глава, но за пореден път стражът на Хофе бе на мястото си. Нелогично на развоя на мача, гостите изравниха. Роберт Сков центрира от пряк свободен удар, Янис Бласвих излезе неразчетено и Озан Кабак с глава намери мрежата на РБ Лайпциг - 1:1.

Втората част също започна с много чисто положение за домакините, като в 50-ата минута Шави Симонс пробва поредния си шут, но този път нацели страничната греда на Хофенхайм. В 67-ата минута обаче гостите можеха да поведат, когато след корнер Антон Стах стреля с глава, но Бласвих успя да спаси атрактивно с една ръка. Буквално в следващата атака пък Лоис Опенда се озова в добра позиция, но не успя да се възползва.

Тогава настъпиха миговете на влезлия преди минути като резерва Емил Форшберг, който ще напусне РБ Лайпциг през новата 2024 г. Само четири минути след появяването си на терена шведът реализира с хубав изстрел с десния крак, след като получи отличен пас от Лоис Опенда и преодоля Бауман - 2:1 в 70-ата минута. Хофе опита да отговори, като опасен удар на Андрей Крамарич бе блокиран, а в следващата атака Емил Форшберг изведе чудесно Лоис Опенда очи в очи с Бауман, но стражът на Хофе за кой ли път отрази.

Oт последвалия корнер интригата в срещата сякаш приключи. След ъгловия удар Форшберг засече центрирането, Бауман успя да избие топката в гредата, но при добавката Мохамед Симакан бе най-бърз и направи 3:1 в 74-тата минута. Осем минути по-късно Крамарич опита да върне Хофе в мача, но шутът му от пряк свободен удар мина с малко встрани от вратата на Бласвих. “Биковете” имаха възможност да увеличат още аванса си, но удари на Фабио Карвальо и Бенямин Шешко не намериха целта. В самия край на срещата ново попадение на Емил Форшберг бе отменено заради засада.

За РБ Лайпциг това бе трета поредна победа в Бундеслигата, като тимът измести от третата позиция Щутгарт, преди утрешното гостуване на “швабите” на Байерн утре. Хофе пък има едва един успех в последните си шест мача, като отборът от Зинсхайм, като тимът може да бъде изместен от топ 6 при успех на Айнтрахт и/или Фрайбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация