Бохум не пожали Унион Берлин

20:46
Бохум не пожали Унион Берлин

Бохум победи с убедителното 3:0 Унион Берлин в мач от 15-тия кръг на Бундеслигата. Головете за домакините отбелязаха Такума Асано (45+5’), Гонсало Пасиенсия (54’) и Кевин Щьогер (78-дузпа).

Още в 3-тата минута Кевин Щьогер стреля опасно с глава, но ударът мина с малко встрани от вратата на гостите. Домакините продължиха с по-добрата си игра, като тринадесет минути по-късно Гонсало Пасиенсиа бе близо до гола, когато стреля опасно от добра позиция, но стражът на Унион Фредерик Рьонов се намеси добре. В последните секунди на първото полувреме Бохум откри резултата. След центриране от ъглов удар удар на Бернардо с глава бе блокиран, но Такума Асано бе най-бърз при добавката и с хубаво воле намери мрежата - 1:0 за домакините.

В началото на втората част Бохум нанесе втори удар. В 55-ата минута домакините направиха добра контраатака, при която Кристофър Антуй-Аджей навлезе добре отляво и подаде към Гонсало Пасиенсия, който с удар с едно докосване направи Рьонов безпомощен за втори път. Това сякаш окончателно прекърши гостите, които инкасираха още едно попадение.

В 78-ата минута Диого Лейте от Унион извърши нарушение срещу Матуш Беро в наказатекното си поле и след консултация с ВАР реферът посочи бялата точка. Дузпата изпълни Кевин Щьогер, който нямаше никакви проблеми и оформи крайното 3:0. Поражението за “железните” от Берлин можеше да е още по-тежко, но в последните секунди на мача от чиста позиция резервата Моритц Брошински не успя да преодолее Рьонов и пропусна 100%-то положение.

Така  Бохум  продължи силната си серия, като в последните си шест мача едва една загуба и е на 13-ата позиция с 16 точки. Унион Берлин пък остава в опасната зона с 10 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация