Само едно попадение в двубоя между Копенхаген и Галатасарай

01:32
Само едно попадение в двубоя между Копенхаген и Галатасарай

Копенхаген сътвори малка сензация, осигурявайки си място на 1/8-финалите в Шампионската лига. Датчаните отново доказаха, че са много корав отбор и успяха да спечелят с 1:0 решаващия сблъсък с Галатасарай в последния кръг в група "А" и по този начин за втори път в историята си ще играят в елиминациите на най-престижния клубен турнир в света.

Мачът бе пряк сблъсък между двата тима, които се бореха за 2-рата позиция в крайното класиране в групата. Дори и равенството можеше да свърши работа на домакините, но те все пак успяха да вземат трите точки и да покажат, че повече заслужават да продължат напред.

Единственото попадение в мача падна в 58-ата минута. Тогава Елиас Ашури проби по лявото крило и пусна пас по земя към Лукас Лерагер, който елегантно я засече във вратата за 1:0.

В края на мача домакините останаха в намален състав, след като голмайсторът Лерагер си изкара втори жълт и червен картон.

Въпреки това Копенхаген удържа победата и с 8 точки завършва на 2-рото място в крайното класиране, като ще играе в турнира и напролет. Галатасарай пък завършва 3-ти и ще се задоволи с продължаване в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация