Италианският шампион се класира за елиминациите в Шампионската лига

01:09
Италианският шампион се класира за елиминациите в Шампионската лига

Наполи не допусна изненада в последния си мач от група "С" на Шампионската лига срещу Брага. Италианският шампион спечели с 2:0 на "Диего Армандо Марадона" и по този начин и на практика гарантира класирането си за 1/8-финалите. Автогол на Сердар Саатчъ в 9-ата и попадение на Виктор Осимен в 33-тата минута донесоха успеха на неаполитанците.

Наполи имаше и доза късмет да поведе рано в мача по куриозен начин. Матео Политано напредна отдясно и центрира по земя, Саатчъ опита да блокира топката, но тя отскочи от крака му, срещна напречната греда и тупна зад голлинията за 1:0.

В 33-тата минута домакините удвоиха преднината си. Натан се включи на скорост в предни позиции, нахлу в наказателното поле и подаде към Виктор Осимен, който с пета успя да отбележи, като и тук имаше доза късмет за италианците, тъй като вратарят на гостите можеше да се намеси, но не го направи особено добре и позволи на кълбото да мине зад гърба му и да влезе във вратата.

Така Наполи събра актив от 10 точки и завърши на 2-рото място в крайното класиране в групата. Брага пък остава на 3-тата позиция с 4 точки и ще играе в Лига Европа напролет.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация