Реал Мадрид сломи съпротивата на Наполи

00:06
Реал Мадрид сломи съпротивата на Наполи

Отборът на Реал Мадрид надви тима на Наполи с 4:2 в среща от 5-ия кръг на група "С" в Шампионската лига. Домакините вкараха чрез Родриго (11'), Джуд Белингам (22'), Николас Пас (84') и Хоселу (90'+4'), а за гостите се разписаха Джовани Симеоне (9') и Андре-Франк Замбо Ангиса (47').

Успехът гарантира лидерската позиция на мадридчани, докато неаполитанците ще трябва да внимават в последния си мач срещу Брага, който завърши тази вечер на равно 1:1 срещу тима на Унион (Белрлин).

Карло Анчелоти започва срещата в схемата 4-3-2-1, като на вратата виждаме Андрий Лунин, а пред него са Рюдигер и Алаба. Тони Кроос ще действа в халфовата линия и ще се старае да прави връзката между двете половини на терена, а Диас и Белингам заедно с Родриго формират опасното нападение на “кралете”.

Валтер Мадзари, който ще изведе Наполи за първи път в европейски мач, след като пое отново тима, започва офанзивно в 4-3-3. Амир Рахмани и Натан ще пазят последната преграда пред вратаря Мерет, а в халфовата линия основната тежест ще падне върху Станислав Лоботка. На върха пък ще действа триото Политано - Симеоне - Кварацхелия.

Срещата започна равностойно, като в двата отбора повече се опознаваха. В 10-ата минута надлъгването приключи и Джовани ди Лоренцо намери Симеоне в наказателното поле, който откри резултата.

Отговорът на домакините бе светкавичен и по-малко от 60 секунди след като изостанаха в резултата, момчетата на Карло Анчелоти избухнаха с изравнителен гол. Родриго овладя на границата на наказателното поле и възстанови равенството.

Гостите не се изплашиха от бързото изравняване и продължиха да играят смело. Това обаче отвори много пространства в тяхната половина и съвсем скоро се видяха и с гол пасив. В средата на полувремето Дейвид Алаба изведе Джуд Белингам, който остави безпомощен стража Мерет и изведе "кралете" напред в резултата.

Неаполитанците не си взеха поука и отново се пропукаха половин час след началото, като този път топката стигна до Браим Диас и гостите имаха единствено късмет, че 24-годишният испанец стреля в аут.

В края на полувремето гостите опитаха нов натиск, като най-смел бе опита на Желински в добавеното време, когато стреля от дистанция, но бранител в бяло пресрещна топката и изчисти в ъглов удар. "Кралете" от своя страна също имаха изгодна възможност да се разпишат, но Браим Диас не нацели рамките на вратата. Така първата заст завърши при резултат 2:1 в полза на Реал Мадрид.

Играчите на Наполи започнаха второто полувреме също с ранен гол, като този път попадението падна по-малко от 120 секунди след подновяването на играта. Този път това стори Андре - Франк Замбо Ангиса, който вкара, след като топката се озова в краката му в наказателното поле и наказа Андрий Лунин.

Попадението отключи силни минути за мадридчани, които опитаха да си върнат преднината в следващите миинути, но Фернандес, Хоселу и Карвахал се провалиха в опитите си да отбележат нов гол за "кралете".

Така двата отбора размениха толите си от първото полувреме и Реал Мадрид стана уязвим при контраатаки. При една от тях Осимен прати топката във вратата, пазена от Лунин, но съдията не зачете гола заради засада.

В следващите минути мадридчани наложиха тотален натиск и бе цяло чудо, че нито един от опитите на Белингам, Хоселу, Алаба и Рюдигер не премина голлинията.

Така се стигна до 84-ата минута, когато юношата на домакините - Николас Пас, който влезе като резерва, изригна с фазмозен шут от дистанция, който се озова във вратата на Мерет и направи решителна крачка към успеха тази вечер.

Точно десет минути по-късно дойде и официалният крах на надеждите на Наполи. Белингам отигра страхотно топката в наказателното поле на гостите и вместо да шутира, подаде към Хоселу, който се разписа, за да даде комфортен аванс на своя тим дълбоко в добавеното време.

РЕАЛ МАДРИД 4:2 НАПОЛИ

0-1 Джовани Симеоне 10'
1-1 Родриго 11'
2-1 Джуд Белингам 22'
2-2 Андре - Франк Замбо Ангиса 47'
3-2 Николас Пас 84'
4-2 Хоселу 90'+4

РЕАЛ МАДРИД: 13. Андрий Лунин, 2. Даниел Карвахал, 22. Антонио Рюдигер, 4. Дейвид Алаба, 23. Ферлан Менди, 15. Федерико Валверде, 8. Тони Кроос, 19. Дани Себайос, 5. Джуд Белингам, 21. Браим Диас, 11. Родриго;

НАПОЛИ: 1. Алекс Мерет, 22. Джовани ди Лоренцо, 13. Амир Рахмани, 3. Натан, 5. Жуан Жезус, 99. Андре - Франк Замбо Ангиса, 68. Станислав Лоботка, 20. Пьотър Жиелински, 21. Матео Политано, 18. Джовани Симеоне, 77. Хвича Кварацхелия;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация