Лига Европа най-после се освободи от досадното присъствие на Севиля

00:01
Лига Европа най-после се освободи от досадното присъствие на Севиля

Ланс победи с 2:1 Севиля в последен мач за двата тима в група "B". Пжемислав Франковски откри за домакините от дузпа в 63-ата минута, а в 80-ата минута Серхио Рамос изравни също от 11-метров наказателен удар, който трябваше да бъде пребит. С това попадение легендарният бранител стана най-резултатният защитник в историята на Шампионската лига. Крайното 2:1 оформи Анжело Фулжини в шестата минута на продължението на редовното време. По този начин французите завършиха на трето място в групата и продължават в турнира Лига Европа, а Севиля този път няма да може да играе  там и да спечели любимия си турнир.

Мачът започна с натиск на Севиля, които бързо изпълниха няколко корнера пред вратата на домакините. При един от тях Серхио Рамос стреля с глава, но бе неточен. В 28-ата минута дойде най-чистото положение за андалусийците дотук в мача, когато Иван Ракитич пробва опасен далечен изстрел, но Брис Самба успя да избие с върха на пръстите си в ъглов удар.

Втората част бе далеч по-интересна откъм положения. В 58-ата минута Немяня Гудел центрира добре към Адриа Педроса, който с хубав удар от наказателното поле нацели напречната греда на Брис Самба. Две минути по-късно домакините получиха дузпа, след като Бубакари Сумаре фаулира Факундо Медина в наказателното поле на Севиля. Зад бялата точка застана Пжемислав Франковски, който не сгреши - 1:0 за Ланс

Севиля веднага реагира и натисна съперника си. В 69-ата минута опасен изстрел на Юсеф Ен-Несири бе отразен от Брис Самба. Шест минути по-късно обаче Факундо Медина фаулира мароканския нападател на андалусийците и реферът Феликс Цвайер отсъди нова дузпа, този път за гостите. Зад топката застана Серхио Рамос, чийто наказателен удар обаче бе спасен от Брис Самба. След консултация с ВАР обаче се видя, че вратарят на Ланс е пристъпил пред голлинията и с двата си крака, а дузпата бе пребита. Този път Рамос изпълни хладнокръвно и изравни резултата - 1:1. С това попадение легендарният защитник се превърна в бранителят с най-много голове в историята на Шампионската лига - 17.

Севиля продължи да натиска съперника си, като в даденото от съдията 7-минутно продължение именно Серхио Рамос се озова в отлична позиция, но стреля в аут. Малко след това Ланс организира отлична контраатака, като Флориан Сотока намери резевата Анжело Фулжини, който останал очи в очи с Марко Дмитрович подпечата победата на французите - 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация