Изненадващо или не Реал Сосиедад спечели група "Г"

00:49
Изненадващо или не Реал Сосиедад спечели група "Г"

Отборите на Интер и Реал Сосиедад завършиха наравно 0:0 на „Джузепе Меаца“ в последния си двубой от група D на Шампионската лига. Така двата тима отново не успяха да се победят след ремито 1:1 в Сан Себастиан. Днешният резултат устройва баските, които спечелиха групата и ще бъдат поставени на жребия за осминафиналите на турнира.

Симоне Индзаги извърши четири промени сред титулярите си след победата с 4:0 над Удинезе. В защита отсъстваха Алесандро Бастони и Ян Бисек, като те бяха заменени от Карлос Аугусто и Матео Дармиан, чиято позиция на десен халф-бек този път беше заета от Хуан Куадрадо. Основните играчи Николо Барела и Лаутаро Мартинес получиха почивка и това означаваше шанс за изява от първата минута за Давиде Фратези и Алексис Санчес, който си партнираше в атака с Маркюс Тюрам. Гостите бяха подредени в 4-4-2 с Умар Садик и Такефуса Кубо като нападатели.

Мачът започна с неуспешен шут на Хакан Чалханоолу от голямо разстояние. Постепенно играта навлезе в спокойно темпо при преобладаващо притежание на топката за гостите. Така следващото голово положение дойде чак в 36-ата минута, когато Хенрих Мхитарян отправи несполучлив удар с глава. Точно преди почивката Федерико Димарко стреля по земя, но Алекс Ремиро улови топката без проблем.

Втората част също стартира при по-бавно темпо. В 56-ата минута Фратези се отчете с пропуск, а малко след това Куадрадо също отправи неточен шут. В 68-ата минута Мисел Оярсабал пропусна да се разпише при корнер. Три минути по-късно Ремиро улови топката при удар с глава на резервата Лаутаро. В 75-ата минута Такефуса Кубо нахлу в наказателното поле на домакините и падна на земята. Главният съдия веднага посочи бялата точка, но след преглед с ВАР отмени дузпата и извади жълт картон на японеца за симулация. 

Така и двата тима завършиха груповата фаза с по 12 точки. Реал Сосиедад обаче е на първото място заради по-добрата си голова разлика, което отрежда втората позиция за Интер.

ИНТЕР - РЕАЛ СОСИЕДАД 0:0

Интер: Зомер, Дармиан, Ачерби, Аугусто, Куадрадо, Фратези, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Санчес, Тюрам;

Реал Сосиедад: Ремиро, Траоре, Субелдия, Льо Норман, Муньос, Захарян, Субименди, Мерино, Оярсабал, Садик, Кубо;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация