Петзвезден двубой между Унион и Реал Мадрид в Берлин

00:44
Петзвезден двубой между Унион и Реал Мадрид в Берлин

Реал Мадрид завърши с перфектен актив груповата фаза на Шампионската лига, след като победи с 3:2 като гост Унион Берлин в атрактивен мач от група "С" на турнира. Лука Модрич пропусна дузпа в 45-ата минута, а буквално в следващата атака Кевин Фоланд откри за домакините. Хоселу обаче изравни за Реал в 61-вата минута. а в 73-тата минута донесе пълния обрат с второто си попадение в двубоя. Резервата Алекс Крал възстанови равенството в 85-тата минута. но Дани Себайос в 89-ата минута донесе успеха на испанците. Така тимът на Анчелоти е убедителен лидер в групата, като освен това вече има 15 поредни мача без загуба във всички турнири. Унион пък се бори храбро, но остава на последното място  и приключи с европейската си кампания. 

В предишната среща между двата отбора Реал Мадрид спечели в последните секунди с 1:0 с попадение на обичайния герой дотук през сезона Джуд Белингам.

Унион влeзe в мача в добро настроение, след като най-после спря ужасната си поредица от 16 мача без победа и спечели през уикенда срещу Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:1. Поелият наскоро отбора наставник Ненад Биелица нямаше да може да използва наказаните Леонардо Бонучи и Люка Тусар, както и контузеният Данильо Дуки.

Единствената промяна в сравнение с успеха над Гладбах бе включването на десния защитник Пол Якел, който замени Бенедикт Холербах. Атаката на "железните" водеше Кевин Бееренс, а зад него действаха Йосип Юранович, Кевин Фоланд и Робин Госенс.

Карло Анчелоти обичайно имаше доста кадрови проблеми, като нямаше да може да използва контузените Тибо Куртоа, Едер Милитао, Винисиус Жуниор, Орелиан Чуамени, Едуардо Камавинга, Дани Карвахал и Арда Гюлер.

Италианският наставник бе направил няколко промени в състава си в сравнение с равенството с Бетис през уикенда. Кепа Арисабалага се завърна на вратата за пръв път след контузията си. В защита новите лица бяха Начо и Фран Гарсия, които замениха Антонио Рюдигер и Ферлан Менди. Дани Себайос бе предпочетен пред Тони Кроос и действаше в средата на терена заедно с Лука Модрич и Феде Валверде. Джуд Белингам пък бе зад двамата нападатели днес - Родриго и Хоселу, който замени Браим Диас.

Срещата започна с отлична възможност за домакините. Още във 2-рата минута Рани Кедира подаде към Кевин Бееренс, който от воле стреля, но ударът му бе спасен от Кепа. Реал Мадрид пък отвърна с опасен изстрел на Джуд Белингам осем минути по-късно, но Фредерик Рьонов бе на мястото си и спаси сигурен гол. В 16-ата минута пък центриране на Фран Гарсия намери Хоселу, който стреля с глава, но намери напречната греда на домакините. Последваха доста по-спокойни минути, в които имаше няколко неточни удара от страна и на двата отбора, като първо шут на Бееренс мина встрани от вратата на Кепа, а Белингам също не сполучи с удара си. Към края на полувремето пък опасен изстрел на Лука Модрич бе блокиран. В 43-тата минута грешка на Робин Госенс доведе до отлична възможност за Хоселу, но и той стреля неточно.

Така дойде 45-ата минута, когато след центриране отдясно Диого Лейте игра с ръка в наказателното си поле  и реферът отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Лука Модрич, но ударът му бе спасен от стража на Унион Фредерик Рьонов. Последва корнер за Реал, при който вратарят на германците се намеси и хвана топката, след което я изстреля със силен шут напред. Стигна се до лошо отиграване на Дейвид Алаба, който не се намеси добре, а топката попадна в Кевин Фоланд, който очи в очи с Кепа реализира - 1:0 за Унион! При този резултат приключи и първата част.

Карло Анчелоти реагира на случващото се и пусна в игра Тони Кроос на мястото на Федерико Валверде. Първото положение след подновяването на играта обаче бе за домакините, като Робин Госенс засече с глава центриране, но малко не му стигна да удвои аванса на тима си. В 50-ата минута пък Лукас Васкес пробва много хубав далечен шут, но Рьонов отново бе на мястото си и спаси. Пет минути по-късно последва нова феноменална изява на вратаря на Унион. Белингам центрира отлично към Родриго, който отблизо стреля с глава, но Рьонов за кой ли път се намеси страхотно и успя да избие. В крайна сметка натискът на Реал доведе до изравняване. В 61-вата минута Родриго навлезе в наказателното поле и центрира отлично, а Хоселу от малкото наказателно поле намери мрежата на Унион - 1:1. Пет минути по-късно Алаба можеше да направи пълен обрат, но ударът му мина малко над вратата на Рьонов.

В крайна сметка по-добрата игра на Реал доведе до втори гол за испанците. Героят отново бе Хоселу, който в 71-вата минута засече отново с глава в мрежата на Рьонов центриране на Фран Гарсия, с което направи пълния обрат в мача - 1:2. Унион обаче не бе казал последната си дума в двубоя. Резервата Алекс Крал в 85-тата минута с далечен шут направи безпомощен Кепа и изравни резултата. В Реал реагираха като ужилени, като три минути по-късно изстрел от дистанция на Тони Кроос бе отразен от Рьонов. Вратарят на Унион обаче нямаше какво да направи в 89-ата минута, когато Джуд Белингам подаде към Дани Себайос, а той с хубав отмерен удар с десния крак направи 2:3 и върна преднината на тима си. В продължението на мача Жером Русийон от домакините тества Кепа с удар от дистанция, но стражът на Реал спаси. 

УНИОН (4-2-3-1): Рьонов; Якел, Кнохе, Лейте, Русийон; Хаберер, Кедира; Юранович, Фоланд, Госенс; Бееренс;

РЕАЛ МАДРИД (4-2-3-1): Кепа; Васкес, Начо, Алаба, Фран Гарсия; Валверде, Модрич, Себайос; Белингам; Родриго, Хоселу;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация