Поредното посредствено представяне от страна на Юнайтед им коства участие в евротурнирите напролет

00:34
Поредното посредствено представяне от страна на Юнайтед им коства участие в евротурнирите напролет

Байерн Мюнхен надделя с 1:0 в гостуването си на Манчестър Юнайтед в последен мач от група А на Шампионската лига и по този начин изхвърли “червените дяволи” не само от турнира, но и като цяло от европейските турнири през този сезон. Единственото попадение падна в 71-ата минута и бе дело на Кингсли Коман. 

Двата тима предложиха не особено високо темпо и сякаш повече внимаваха за действията си в отбрана и по-малко за тези в офанзивен план. Все пак планът на Томас Тухел сработи повече от този на неговия колега Ерик тен Хаг и германците се поздравиха с успеха. Тази победа за Байерн е знаменателна и по други показатели, като те постигнаха своя 40-и пореден двубой и 20-и като гост без загуба в най-комерсиалния клубен турнир в Европа.

Двата тима започнаха двубоя на високи обороти. Гостите от Германия можеха да стигнат до преднина почти веднага след началото на двубоя, когато топката бе пратена опасно в наказателното поле, но последвалите повторения показаха, че на два пъти играчи в тъмни екипи са били в засада. Домакините отговориха с висока преса и в четвъртата минута Антони стреля покрай вратата.

В 10-ата минута се отвори и първата добра добра възможност пред Хари Кейн, който стреля към вратата, но Андре Онана този път се намеси добре. В 14-ата минута отново се стигна до опасно центриране пред камерунския страж, но Варан на два пъти се намеси качествено, за да предотврати удари към своята врата. В 17-ата минута Джамал Мусиала се строполи в наказателното поле и неговите съотборници поискаха дузпа, но съдията Еспен Ескаас подмина тези претенции. Темпото постепенно поспадна, а двата отбора се стремяха да задържат топката и да развиват атаките си с повече внимание.

В средата на първата част Люк Шоу отправи първия точен изстрел на сметката на “червените дяволи”, но той не създаде сериозни притеснения за Мануел Нойер. В ответната атака баварците вкараха доста опасно топката в пеналта чрез Льорой Сане, но Хари Кейн съумя да изчисти. Гостите имаха пореден шанс точно след изминаването на половин час игра, когато бърза контраатака завърши с добро подаване на Кингсли Коман, но там от много изгодна позиция Сане не успя да насочи топката към вратата.

В 37-ата минута Хари Кейн преодоля с една топка Джамал Мусиала и тръгна в типичния си стил в предни позиции, но получи разтежение и се наложи да бъде заменен от Джони Еванс. Това е поредна лоша новина за Ерик тен Хаг, който трябваше да се справя с поредица от проблеми от началото на сезона, а днес извън групата остана и Маркъс Рашфорд, който е болен.

Двамата наставници направиха по още една промяна на почивката, като Аарън Уан-Бисака се появи вместо Люк Шоу, а Конрад Лаймер замени Нусаир Мазрауи. В началото на втората част именно десният бек в червено върна добре към границата на наказателното поле, но Бруно Фернандеш стреля силно над вратата. В 51-ата минута Алехандро Гарначо получи отляво и центрира много остро, но отново изявяващият се отлично в двубоя Ким Мин-Жае се намеси точно пред Антони.

Малко преди изтичането на час игра двата тима си размениха по още една половинчата опасност, след като Льорой Сане не успя да спре добра топка в наказателното поле, а малко след това Скот Мактоминей също получи на добра позиция пред пеналта, но тежкото му докосване доведе само до лош опит за пас към Гарначо.

Гостите успяха да осъществят едно от малкото си много качествени и спокойни разигравания пред наказателното поле на “червените дяволи”, в крайна сметка топката бе пратена към Хари Кейн, а той изключително интелигентно с едно докосване прати топката зад гърба си към Кингсли Коман. Французинът се озова в отлична ситуация сам срещу Андре Онана и реализира за 0:1.

Домакините можеха да дадат моментален отговор след пас на камерунеца към Диого Далот, но португалецът си поведе много лошо топката и Нойер я хвана. Ерик тен Хаг пък опита моментално да промени нещо в своя тим и на терена се появиха Ханибал Межбри и Факундо Пелистри. Малко след това голмайсторът Кингсли Коман също напусна, като се насочи веднага към съблекалните, което остави съмнения дали не е получил травма.

В 82-ата година отново Байерн бе по-близо до попадението, след като първо на два пъти топката бе блокирана след изстрели на играчи на баварците, а впоследствие и Хари Кейн стреля опасно с глава, но покрай гредата. До края на двубоя домакините опитаха да осъществят натиск, но той бе абсолютно хаотичен и не доведе до някакви опасности пред Мануел Нойер.

По този начин баварците продължават напред към 1/8-финалите в Шампионската лига и очакват жребия малко по-късно този месец, а “червените дяволи” напускат безславно европейските турнири през този сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация