Тотнъм се съвзе и разгроми Нюкасъл

20:50
Тотнъм се съвзе и разгроми Нюкасъл

Тотнъм Хотспър сложи край на негативната си серия, след като разби Нюкасъл Юнайтед с 4:1. След пет поредни мача без победа тимът на Анге Постекоглу зарадва феновете си с отлична игра и убедителна победа. В основата на успеха на “шпорите” бяха капитанът Хюн-Мин Сон, който се отчете с две асистенции и гол, и Ричарлисон, който отбеляза две попадения. Първият гол в мача бе дело на Дестини Удоджи. В самия край на срещата Жоелинтон реализира почетен гол за гостите.

Лондончани остават пети в класирането, като са само на три точки зад четвъртия Манчестър Сити. Нюкасъл пък вече е на четири точки зад днешния си съперник, след като записа втора тежка загуба през тази седмица.

Срещата започна на много високо темпо с предимство на домакините. Ричарлисон стартира с голямо желание да се докаже, след като повечето предишни мачове оставаше на резервната скамейка. Именно бразилецът отправи първите удари към вратата, но първият му опит бе блокиран, а след това стреля над вратата. След силното начало на “шпорите” Нюкасъл показа какво може.

В седмата минута Бруно Гимараеш получи шанс да стреля от добра позиция, но не успя да насочи достатъчно добре топката. Последва изключителна възможност за гостите да открият. Антъни Гордън бе изведен зад защитата отляво. Той напредна и пусна успоредно на голлинията към Исак. Блестяща намеса на Бен Дейвис отклони топката и не позволи на нападателя да насочи кълбото към опразнената врата.

След ъглов удар в 17-ата минута Ромеро насочи топката към вратата, но Алмирон я изби пред голлинията. Атаките на Тотнъм не спряха, а Сон често създаваше проблеми на защитата на гостите. Именно южнокореецът бе в основата на откриването не резултата. Той получи топката от Удоджи и след това му я върна пред вратата, където бранителят я засече в мрежата.

Тимът на Постекоглу играеше агресивно и доминираше. След половин час игра той можеше да води с два гола. Сар се озова напълно непокрит в наказателното поле, но стреля неточно. “Свраките” имаха своите моменти, благодарение на грешки съперника. В 34-ата минута Гордън изведе Алмирон на прекрасна позиция, но той не успя да отправи добър удар.

Ричарлисон удвои аванса на домакините в 38-ата минута след втората асистенция на Сон в мача. Капитанът на “шпорите” напредна, а Трипиър не успя да реагира преди топката да се насочи към бразилеца, който отбеляза първия си гол след седем мача суша. Вече със солиден аванс Тотнъм спокойно контролираше играта. Малко преди почивката Ричарлисон пропусна отлична възможност да се разпише отново.

В началото на второто полувреме изглеждаше, че Нюкасъл ще вземе инициативата, а домакините действаха малко по-предпазливо. Тимът на Хау обаче не успя да създаде положение, а в 60-ата минута шансовете му да измъкне нещо от мача до голяма степен приключиха. Неубедително излизане на Дубравка позволи на Ричарлисон да отбележи втория си гол в мача.

След това попадение Тотнъм се развихри и в следващите минути играчите на Постекоглу се забавляваха. Те организираха серия от добри атаки и гостите на няколко пъти се разминаха с получаване на нов гол. Бренън Джонсън нямаше късмет, след като негов хубав удар срещна гредата. Дубравка се намеси доста по-добре в 67-ата минута, когато отрази удар на Кулушевски от границата на наказателното поле.

Ромеро можеше да вгорчи хубавия ден на Тотнъм. Негово грубо влизане в крака на Калъм Уилсън му донесе жълт картон, но картонът спокойно можеше да е червен. “Шпорите” стигнаха до четвърти гол в 85-ата минута. Сон се откъсна и бе повален от Дубравка, което доведе до дузпа, която нападателят реализира. До края остана време за един сериозен пропуск на Оливър Скип. В добавеното време Нюкасъл стигна до почетно попадение, дело на Жоелинтон.

ТОТНЪМ - НЮКАСЪЛ 4:1
1:0 - Удоджи (26)
2:0 - Ричарлисон (38)
3:0 - Ричарлисон (60)
4:0 - Сон (85-д)
4:1 - Жоелинтон (90+2)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация