Тотнъм записа антирекорд след двубоя с Уест Хям

12:57
Тотнъм записа антирекорд след двубоя с Уест Хям

Петият пореден мач в Премиър лийг, в който Тотнъм не успя да стигне до победата, не само отдалечи "шпорите" вече на девет точки от Арсенал, но и вкара клуба в книгата с нежелани рекорди. Тимът на Анге Постекоглу стана първият отбор в Премиър лийг, който не успява да спечели пет поредни мача в лигата, въпреки че и в петте повежда в резултата с 1:0. Освен това Тотнъм стана и първият отбор, който губи три поредни домакинства в първенството, след като също е водил във всяко от тях с 1:0.

Тотнъм вече загуби 16 точки от водеща позиция, което е повече от всеки друг отбор във Висшата лига.

Тази негативна серия бързо се отрази и на имиджа на самия Постегоглу, който бе избран за мениджър на месеца в Премиър лийг през август, септември и октомври. Австралиецът обаче вече е критикуван от самите фенове на отбора, че в името на идеята Тотнъм да играе атрактивно се загърбват резултатите, защото "шпорите" не могат да затварят мачовете си.

В отговор Постекоглу заяви: "Ако бяхме наистина добри, трябваше да водим с 3:0. Става дума за това да печелим мачовете. Интересува ме само победата. 1:0 на почивката не беше добро представяне. Щеше да е такова, ако водехме с 4:0. Минаваме през период, в който уж играем т.нар. "добър футбол". Аз не виждам това.

Понякога можем да се прикрием, като правим някои добри неща на терена, но аз не съм дошъл за това, а да печеля. Но знам, че пътят е дълъг и ние сме в началото му".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация