Манчестър Юнайтед се сгромоляса на "Олд Трафорд"

20:03
Манчестър Юнайтед се сгромоляса на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед представи поредното си разочароващо представяне от началото на сезона и допусна тежка загуба с 0:4 от АФК Борнемут в мач от 16-ия кръг на Премиър лийг. По този начин възпитаниците на Ерик тен Хаг напълно изтриха отличните впечатления, които оставиха само преди няколко дни, когато надиграха Челси и спечелиха на същия “Олд Трафорд”. Попаденията за “черешките” бяха дело на Доминик Соланке (5’), Филип Билинг (68’) и Маркос Сенеси (73’). Гостите удариха още и греда, а две техни попадения бяха правилно отменени. Бруно Фернандеш пък си изпусна нервите в края на двубоя и получи картон, който ще го извади от срещата с Ливърпул след седмица.

“Червените дяволи” владееха топката през по-големи част от двубоя и опитваха да атакуват, но играта им в офанзивен план бе вяла и с липса на острота. От своя страна възпитаниците на Андони Ираола изглеждаха стабилни в дефанзивен план, макар че се защитаваха през по-голяма част от времето, но го правеха стабилно.

Гостите можеха да се възползват от грешка при връщането на Люк Шоу към Андре Онана още в самото начало на двубоя, Доминик Соланке пресече и се строполи на тревата, но повторенията показаха, че съприкосновение не е имало. “Черешките” продължиха да са активни в предни позиции и успяваха да пресичат доста топки в предни позиции. Това даде своя резултат в петата минута, когато Бруно Фернандеш и Скот Мактоминей могат да поделят вината за поредното отнемане от страна на Люис Кук, след което кълбото бе пратено успоредно на голлинията, а там Соланке отблизо я прокара в мрежата за 0:1.

“Червените дяволи” опитаха максимално бързо да отговорят на случилото се и в следващите минути се настаниха пред пеналта на противника. В 8-ата минута Хари Магуайър стигна до центриране и отправи опасен удар, но Нето спаси със сетни усилия. В 13-ата минута Мактоминей стреля от границата на наказателното поле, но той бе блокиран. В следващите минути те продължиха с опитите си да пращат топката в пеналта, но гостите изглеждаха стабилни.

Постепенно след 20-ата минута играчите на Борнемут се поокопитиха и започнаха да изнасят доста по-опасно топката в предни позиции. В 24-ата те дори стигнаха до ново попадение на Маркъс Таверние с глава, но той се оказа в засада и то бе отменено. В 28-ата минута Иля Забарний също отправи опасен удар след корнер. В следващите минути футболистите на Ерик тен Хаг продължиха да задържат топката, но без да успяват да изострят своите атаки.

В 40-ата минута сценарият от началото на двубоя се повтори, като отново топката бе пресечена от гостите, бързо отправена в предни позиции към Доминик Соланке, който стреля, но този път в дясната греда на Онана.

“Червените дяволи” започнаха доста по-добре втората част и в първите няколко минути стигнаха до поредица от корнери пред Нето, но отбраната на гостите се справяше. При една от ситуациите Алехандро Гарначо прати центриране към Магуайър, той върна около точката за дузпа, но там двама играчи в червено бяха изпреварени. Постепенно отново гостите успяха да успокоят случващото се на терена, като отблъснат разиграванията на играчите на Манчестър Юнайтед с десетина или двайсет метра по-далеч от техния пеналт.

Расмус Хойлунд се появи на терена на мястото на Антони Марсиал и първоначално изостри действията в предни позиции, а присъствието му на терена изглеждаше по-добро от това на французина. Не бива да се подценява и отличната игра на Люис Кук, който бе много полезен при честото пресичане на подавания при разигравания на противника. В 66-ата минута футболистите на Ерик тен Хаг осъществиха добра атака отдясно, Диого Далот влезе на скорост, но предпочете да стреля вместо да търси датчанина в центъра на атаката.

Идеалният сценарий за играчите на Борнемут се получи още веднъж в 68-ата минута, когато те отново изиграха познатата вече схема с пресичане на лошо подаване, бързо изнасяне в предни позиции, след което отлично центриране бе достигнато от появилия се от скамейката Филип Билинг, който с глава преодоля Андре Онана за втори път.

Нещата станаха трагични за домакините в 73-ата минута, когато след корнер Марко Сенеси надскочи всички бранители в червено и напълно необезпокояван прати топката с глава в мрежата за 0:3.

Футболистите на Манчестър Юнайтед станаха малко по-активни в предни позиции след влизането на Маркъс Рашфорд, който показа добра реакция след последните критики към себе си и демонстрира доста повече енергия. В 84-ата минута се стигна до сблъсък в наказателното поле, който бе отсъден от съдията, като нарушение на Бруно Фернандеш. Това предизвика гневна реакция от страна на португалеца, който получи петия си жълт картон от началото на кампанията и по този начин ще бъде наказан за дербито с Ливърпул след седмица.

Гостите стигнаха и до четвърто попадение в добавеното време на срещата след сериозна грешка на Хари Магуайър, който допусна топката да му бъде отнета пред наказателното поле, а Данго Утара успя да прати топката в мрежата. Преглед на положението с ВАР обаче показа, че той е играл с ръка и то бе отменено.

Това бе втора загуба за Манчестър Юнайтед в последните пет двубоя, но тази загуба със сигурност ще нанесе сериозни психологически щети след отличния двубой само преди няколко дни. Гостите от Борнемут пък са на “гребена на вълната”, а отличното им представяне в последните седмици имат четири победи и едно равенство. Това ги изкачи до 13-ото място в подреждането след ужасното начало на кампанията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация