Ясни са отборите, които ще спорят за трофея на новия турнир в НБА

12:51
Ясни са отборите, които ще спорят за трофея на новия турнир в НБА

Отборите на Лос Анджелис Лейкърс и Индиана Пейсърс ще се изправят един срещу друг във финала на новия сезонен турнир на НБА. Двата тима достигнаха до финалната битка след победи съответно срещу Ню Орлиънс Пеликанс и Милуоки Бъкс в полуфиналните срещи, които се изиграха тази нощ. Цялата финална четворка на турнира се играе в "Т-Мобайл Арена" в Лас Вегас.

В първия полуфинал Индиана победи Милуоки със 128:119 след 27 точки на Тайрис Халибъртон и 26 на Майлс Търнър. Двамата завършиха вечерта с дабъл-дабъл, след като Халибъртон реализира 15 асистенции, а Търнър се отчете с 10 борби под коша.

За Бъкс над всички отново беше Янис Антетокунпо, който завърши с дабъл-дабъл от 37 точки и 10 борби. Деймиън Лилард добави 24 точки, а Крис Мидълтън се отчете с 20.

Дори и това не беше достатъчно за Бъкс, които в началото на решителните 12 минути водеха с 3 пункта след много силна трета четвърт, в която победиха с 43:28. Във финалната част обаче Пейсърс реализираха 37 точки срещу 25 за Милуоки, което и реши изхода от срещата в полза на Индиана.

Във втория полуфинален двубой ЛеБрон Джеймс поведе Лейкърс към категоричния успех със 133:89 със своите 30 точки. Краля бе единствения играч на „езерняците“ с повече от 20 пункта, а общо петима от неговите съотборници завършиха с двуцифрен точков актив. Това бяха Антъни Дейвис (16), Тауран Принс (15), Д'Анджело Ръсел (14) и включилите се от пейката Руй Хачимура и Остин Рийвс, които завършиха с 12 и 17 пункта. Освен със 16-те си точки Дейвис се отчете още с 15 борби, за да оформи своя дабъл-дабъл.

За Пеликанс най-резултатен бе резервата Трей Мърфи, който завърши със скромните 14 точки. От титулярната петица на тима от Луизиана единствено Зайон Уилямсон и Хърбърт Джоунс завършиха с двуцифрен актив, след като реазлизираха съответно 13 и 10 точки.

Финалът между Лейкърс и Пейсърс е предвиден за неделя в 3:30 часа сутринта българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация