Вальо Антов: Адаптирах се добре в Италия

01:08
Вальо Антов: Адаптирах се добре в Италия

Защитникът на Кремонезе Валентин Антов говори на пресконференцията на отбора си преди мача с Венеция в Серия "Б".

"С треньора Стропа работих вече в Монца и познавам методите му, което улесни нещата за мен. Това, което е най-важно, е да играем като отбор. В последните мачовете успяхме да постигнем резултати и заемаме място в класирането. Не сме получавали гол в четири мача и това дава самочувствие на цялата защита", каза българският национал, цитиран от сайта cuoregrigiorosso.com.

"Трудно беше за мен в Италия, защото във всяка страна се играе различен футбол. Трябваше ми време, но сега, с натрупания опит, се чувствам по-сигурен, знам какво да правя на терена. Да кажем, че разбирам италианския футбол и продължавам да се подобрявам мач след мач. Надеждата ми е да се върна в Серия "А" колкото се може по-скоро", пожела си Антов.

"Като юноша в България играеш като защитник, после за кратко бях преместен като халф. Моята позиция винаги е била защитник, имам характеристиките за тази позиция", смята бившият играч на ЦСКА.

"Никога не е лесно да смениш позицията си, но благодарение на работата по време на тренировките сме отбор, в който всеки знае какво трябва да направи във всяка ситуация. Дори и без да гледаме, трябва да знаем къде е топката", отговори Антов на въпрос за последния мач на Кремонезе, в който е започнал отдясно на защитата, а завършил отляво.

"Венеция е един от най-силните отбори в първенството, но и ние не сме по-слаби. Готови сме за това предизвикателство. В Пиза беше важно да не получим гол, срещу Венеция е нужно да направим повече", сигурен е българинът.

"Адаптирах се добре в Италия. Липсват ми само родителите, но ще ги видя скоро. С мен е моята приятелка и тя често ми готви типични български ястия. Намирам много общи неща между Италия и България и затова се чувствам много добре", казва още Антов.

"Националният тим на България е млад отбор, сменяме поколенията. Не ни липсва талант, има интересни играчи, но за да растем, ни трябва опит, както и възможност да играем в чужбина, за да вдигаме нивото. Въпреки че и в България не липсват отбори от международно ниво. Има футболисти с добри качества в България. Един от тях, който е мой приятел, е Християн Петров - защитник, роден през 2002, играещ в ЦСКА. Желая му и на него и на целия отбор да спечелят първенството", завърши Валентин Антов, препоръчвайки Петров за трансфер в Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация