Националът Валентин Антов изигра цял мач за Кремонезе срещу Специя

20:52
Националът Валентин Антов изигра цял мач за Кремонезе срещу Специя

Българският национал Валентин Антов изигра цял мач при категоричния домакински успех на своя Кремонезе с 3:0 срещу Специя в двубоя помежду им от 12-ия кръг на Серия "Б". Друг роден защитник – Петко Христов, остана на пейката на гостите.

Антов си изкара жълт картон в трети пореден шампионатен мач на „гриджоросите“ заради свое нарушение в 81-вата минута. Въпреки това той се представи на достатъчно добро ниво, отчитайки се с пет изчиствания, два блокирани удара, два пресечени паса и две ключови подавания. Головете за успеха на неговия тим бяха отбелязани от Леонардо Серникола (12’), Лука Дзанимакия (29’) и Масимо Кода (52’). В последните секунди на срещата Димитрис Николау от състава на „орлетата“ беше изгонен с директен червен картон заради груб фал, като това стана след намесата на ВАР.

Така Кремонезе събра 19 точки и влезе в зоната на плейофите за промоция в Серия "А", изкачвайки се на 6-ата позиция в класирането. Специя пък е в зоната на изпадащите, като заема 18-ото място с 8 спечелени пункта с един изигран мач по-малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация