ЦСКА София се поправи и изхвърли Славия от турнира за Купата на България (видео)

19:57
ЦСКА София се поправи и изхвърли Славия от турнира за Купата на България (видео)

ЦСКА София се класира за 1/4-финалите в турнира Sesame Купа на България, след като надигра по труден и драматичен начин Славия с 1:0 като гост. Единственото попадение вкара Матиас Фаетон в 27-ата минута.

Двата отбора създадоха и изпуснаха куп положения, като повече бяха тези пред вратата на "червените". На няколко пъти обаче Бусато демонстрира класа, а на два пъти и гредите спасиха гостите. Втората от тях бе в 92-ата минута. ЦСКА - София също нацели веднъж страничния стълб.

Двата тима се срещнаха преди три дни отново на стадиона в "Овча купел", но за първенство, и завършиха 1:1. В предишния и днешния мач най-добър сред "червените" редици бе стражът Густаво Бусато и именно с него е свързана драмата за следващия сблъсък, който е срещу Лудогорец. Бразилският страж напусна с контузия терена в 86-ата минута и не е сигурно дали ще се възстанови за шампионатното домакинство на "орлите".

Наставникът на "белите" Златомир Загорчич направи само една промяна в титулярния си състав. На мястото на наказания Николов стартира Мартин Сораков.

При гостите промените бяха четири в сравнение с предишния сблъсък между двата отбора. Извън 11-те останаха наказаният Вион, Кареасо, Назон и Махмутович, а на техните места започнаха Санянг, Шакич, Естрада и Кордоба.

В 7-ата минута Славия отправи първия точен удар в сблъсъка, но Бусато без проблем улови. Пет по-късно Санянг извърши нарушение в гръб срещу Александров и трябва ад е благодарен на съдията, че не му вдигна втори жълт картон. Левият бек получи първо предупреждение още в третата минута.

В 14-ата минута Санянг допусна груба грешка и позволи топката да му бъде отнета от Иванов. Капитанът на "белите" моментално изведе Сораков сам срещу Бусато, но стражът на гостите спаси.

Гостите отговориха подобаващо в 25-ата минута. Тогава Линдсет си отвори коридор и отправи много добър фалцов удар с десния крак, който профуча покрай лявата греда.

Само 120 секунди след това ЦСКА - София откри резултата. Хайнц проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Фаетон майсторски реализира в обратния ъгъл.

Секунди след попадението възникна напрежение в сектор "А", където са феновете на Славия. От там започнаха да хвърлят предмени към радващите се футболисти на гостите и резервната им скамейка. Резервният страж на "белите" отиде да успокои запалянковците и след петминутна суматоха срещата бе подновена.

В 37-ата минута Естрада отправи топовен шут от 25 метра, който срещна двете греди на горния десен ъгъл. В ответната атака и Славия беше близо до гол след шут на Иванов, но Бусато отново демонстрира класа и изби.

Четири минути преди края на първата част двата отбора си размениха по още едно голово положение. Първо Юга не успя да вкара след удар с глава от границата на вратарското поле, изпращайки топката в ръцете на Вуцов. Последва атака на Славия, която завърши с опасен шут на Александров, Бусато изби, а след рикошет в крак на бранител после и улови.

В даденото от рефера продължение на първото полувреме домакините като по чудо не изравниха. Дост стреля с глава след центриране от корнер, Бусато не помръдна, но ударът на халфа излезе покрай лявата греда.

На почивката Ел Маестро извади Санянг и пусна Кареасо. 

Втората част започна с две опасни атаки за домакините. При първата Иванов изведе Сораков и младият нападател имаше добра възможност да се разпише, но шутира слабо и Бусато улови. Секунди по-късно отново той завърши "бялото" нападение, но пак в ръцете на гостуващия страж.

В 57-ата минута Тасев шутира от фал, но в аут. Последва нова атака на домакините, чрез която спечелиха корнер в 59-ата минута. След неговото изпълнение Дост засече с глава на първа греда, а топката се отби в напречната греда.

В 63-ата минута силен удар на Юга мина над напречната греда. В 69-ата минута влезлият като резерва секунди по-рано Назон дриблира в наказателното поле и шутира опасно, но в аут.

След тези ситуации играта се накъса и положенията пред двете врати намаляха. В 86-ата минута най-добрият за "червените" в този мач - Густаво Бусато, напусна принудително игра и на негово място влезе Евтимов. 

В 93-ата минута Славия, чрез младока Кристиян Стоянов, за втори път нацели греда. Този път това стана с шут от двайсетина метра.

СЛАВИЯ - ЦСКА - СОФИЯ 0:1

0:1 Матиас Фаетон 27

СЛАВИЯ: 21. Вуцов, 3. Томбак, 5. Йеленкович, 4. Генев, 37. Керчев, 17. Дост, 27. Мартинов, 23. Александров, 88. Тасев, 9. Сораков, 33. Иванов

ЦСКА СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 13. Кордоба, 6. Петров, 3. Санянг, 21. Юга, 7. Линдсет, 17. Шакич, 14. Хайнц, 11. Фаетон, 29. Естрада

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация