Слаб Ман Юнайтед се отърва само с един гол срещу Нюкасъл

00:08
Слаб Ман Юнайтед се отърва само с един гол срещу Нюкасъл

Нюкасъл и Манчестър Юнайтед играят при резултат 1:0 на "Сейнт Джеймсис Парк". Антъни Гордън откри резултата в 55-ата минута.

"Свраките" стартираха агресивно и доминираха от първата минута. Те опитваха да притискат съперника с висока преса, а гостите бяха сериозно затруднени. Тимът на Еди Хау стигна на няколко пъти до наказателното поле на Ман Юнайтед, но до удари в този период не се стигна. При един ъглов удар Андре Онана, чийто изяви се следяха под лупа, се размина с топката, но това не доведе до гол.

Към десетата минута "червените дяволи" поиграха малко повече с топката и имаха силни няколко минути. Великолепно подаване на Бруно Фернандеш изведе Гарначо зад защитата. Аржентинецът напредна и стреля от малък ъгъл, а Поуп отрази с крак. Отговорът на Нюкасъл бе нов натиск и този път се стигна до реални положения. В 18-ата минута Онана направи добро спасяване след удар на Алмирон.

Секунди по-късно Ливраменто проби отляво и навлезе в наказателното поле. Опитът му за удар бе неуспешен, а след това Бруно Фернандеш стреля над вратата. Последва най-добрата ситуация за домакините. Трипиър изведе Алмирон зад Далот, а той опита да намери съотборник. След опит за изчистване топката се озова в Исак на великолепна позиция. Неговият удар бе отклонен от Магуайър и топката мина покрай лявата греда на Онана. Удар на Ласелс с глава също не намери целта.

Играчите на Манчестър Юнайтед рядко играеха с топката и трябваше да полагат огромни усилия, за да се справят с постоянните атаки на съперника. Те го направиха, въпреки че Онана имаше още една неубедителна намеса след ъглов удар. Алмирон завърши с неточен удар една отлична бърза атака на "свраките". В 39-ата минута Нюкасъл получи фал на добра позиция. Трипиър изпълни великолепно, но топката се удари в гредата.

Малко преди почивката нов ъглов удар създаде проблеми на гостите. Онана този път дори не се опита да излезе, Ласелс свали към Шер, чийто удар бе блокиран от Магуайър. Бранителят имаше няколко решителни намеси през първата част и има сериозна заслуга тимът му да не получи гол.

Нюкасъл стартира второто полувреме с тотален натиск и обсади наказателното поле на съперника. Разположени доста дефанзивно, гостите успяваха да оцелеят. На два пъти Люк Шоу трябваше да се намесва в близост до Онана, за да пресече подавания. Логичното се случи в 55-ата минута и този път защитата на "червените дяволи" се пропука. Трипиър получи топката отдясно и успоредно подаване намери Гордън, който от няколко метра я прати в опразнената врата.

Попадението не спря устрема на домакините и те продължиха да атакуват. Мощен удар на Шер мина малко над вратата. Швейцарският бранител многократно се включваше в атаките на тима. Доминацията на Нюкасъл бе още по-голяма след почивката и през втората част отсъстваха дори кратките моменти, в които тимът на Тен Хаг опитваше да атакува. Нидерландецът нямше причини да е доволен от представянето на играчите си и започна със смените. Марсиал и Рашфорд, които не се запомниха с нищо, напуснаха терена, а в игра се появиха Хойлунд и Антони.

Въпреки огромното предимство на "свраките", преднината им бе само един гол и това оставяше надеждите на гостите. Ман Юнайтед опита 2-3 атаки с по-свежите си хора в предни позиции, но те с лекота бяха спрени от съперника. В 79-ата минута Нюкасъл бе много близо до нов гол, но удар на Майли бе блокиран от Уан-Бисака на голлинията.

В 83-ата минута защитата на домакините трябваше да се намесва след един ъглов удар. Великолепен удар от воле на влезлия като резерва Регилон бе избит от Шер, а опитът на Магуайър би добавката също срещна тяло на бранител. Ситуацията обаче донесе неприятни новини за Нюкасъл. Вратарят Ник Поуп получи контузия в коляното и трябваше да бъде сменен. Той е поредният играч на "свраките" с травма и съставът на Еди Хау вече е много ограничен.

Крехката преднина мотивира отборът на Тен Хаг да погледне напред и доведе до нервни минути за домакините. Тъй като нямаше голям избор на пейката, Хау не бе направил други смени и умората в играчите му даде някакви шансове на съперника. Малко преди края на редовното време удар на Антони бе отклонен от Магуайър малко пред вратата и топката се озова в мрежата. Попадение обаче нямаше, тъй като бранителят бе в засада.

НЮКАСЪЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:0

1:0 - Гордън 55'

НЮКАСЪЛ: Поуп, Трипиър, Шер, Ласелс, Ливраменто, Майли, Жоелинтон, Гимараеш, Алмирон, Гордън, Исак;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Онана, Уан-Бисака, Магуайър, Шоу, Далот, Майну, Мактоминей, Фернандеш, Рашфорд, Гарначо, Марсиал;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация