Манчестър Юнайтед преговаря за румънски национал

08:22
Манчестър Юнайтед преговаря за румънски национал

Манчестър Юнайтед е в напреднали преговори за подписа на централния защитник на Дженоа Раду Драгусин. "Червените дяволи" искат даподсилят отбраната си през зимния прозорец и са насочили поглед към румънския национал, твърди румънското издание "ProSport".


На "Олд Трафорд" не са доволни от представянето на играчите си в защита, като се има предвид колко голове са допуснали досега през сезона. Причина за това са както контузията на Лисандро Мартинес, така и незадоволителното представяне на играчи като Рафаел Варан и Хари Магуайър, като французинът дори загуби титулярното си място в последните седмици и бъдещето му е все по-неясно.


Затова скаутите на Юнайтед търсят млади и перспективни играчи, които да бъдат привлечени в клуба. Драгусин попада в тази категория, тъй като е на 21 години, но вече демонстрира сериозен потенциал. Към него апетити има и от други отбори, сред които Арсенал, Тотнъм, Нюкасъл, Барселона и Милан.


Драгусин премина през школата на Ювентус, но не успя да се наложи в първия отбор и няколко пъти бе даван под наем на Сампдория, Салернитана и Дженоа. Впоследствие "грифоните" откупиха правата му за 5,5 млн. евро, като до момента той има 55 мача, 5 гола и 1 асистенция за клуба. Той е и национал на Румъния с 12 мача зад гърба си. В момента цената му според "Трансфермаркт" е около 10 милиона евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация