Благодарение на Петев Университатя се намеси в борбата за титлата в Румъния

00:03
Благодарение на Петев Университатя се намеси в борбата за титлата в Румъния

Ивайло Петев прави фурор в Румъния. Воденият от него Университатя Крайова записа трета поредна победа под ръководството на българския специалист и показа амбиции да участва сериозно в битката за титлата. Днес "студентите" победи с 1:0 друг от фаворитите - ЧФР Клуж, и го измести от второто място в класирането.

Драматичния успех на Университатя донесе Елвир Колич. Босненският нападател се появи като резерва и в 90-ата минута вкара единствения гол в мача. По този начин отборът от Крайова събра 32 точки, колкото има и ЧФР, но е с по-добри показатели в преките двубои, след като в началото на сезона стигна до 1:1 в Клуж.

Резултатът от дербито на "Йон Облеменко" е добър и за водача в подреждането ФКСБ. "Стелистите" посрещат Оцелул утре и при победа ще се откъснат с 8 точки пред основните си преследвачи.

Първото полувреме беше равностойно и без много положения пред двете врати. След почивката ЧФР Клуж взе инициативата и пропусна няколко добри възможности пред вратата на Лауренциу Попеску. Гредите също помогнаха на два пъти на Университатя. Силен мач за гостите изигра бившият халф на ЦСКА София Карло Мухар. 

Домакините чакаха своя час и той дойде в самия край на редовното време. Защитата на ЧФР Клуж не се справи с центриране от десния фланг, Анте Рогулич подаде на Колич и той стреля безпощадно за крайното 1:0.

В следващия кръг тимът на Петев ще посрещне шампиона Фарул (Констанца).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация