Вижте кой е новият отбор на Ивайло Петев

17:51
Вижте кой е новият отбор на Ивайло Петев

Елитният румънски тим Университатя (Крайова) официално представи новия си старши треньор – българският специалист Ивайло Петев. Петев  - трикратен шампион на България, пристига на стадион "Йон Облеменко" с договор за три години.

Медиите в Румъния отбелязаха, че за първи път нов треньор е представен от президента на клуба Михай Ротару. До момента всеки нов наставник на тима е бил представян от някой от директорите.

Бившият защитник Лауренциу Регекампф започна сезона, а след напускането му беше назначен Корнелиу Папура – първоначално като временен наставник, но с идеята да бъде утвърден и за постоянно при добри резултати. Но само два успеха при неговото управление стана причина Университатя (Крайова) да се обърне към Ивайло Петев, който се превръща в треньор номер 3 на тима. Университатя (Крайова) няма победа в последните 4 срещи в румънското първенство и в момента заема 5-о място в класирането с 23 точки.

"За първи път съм на пресконференция и се надявам да е на късмет. Дойдох тук със същите чувства, които изпитваме всички ние, които сме привърженици на Университатя (Крайова), започна пред медиите президентът на клуба Ротару. "Дойдох не само с надежда, дойдох и с амбиция и затова реших аз да представя Ивайло Петев . Аз съм този, който трябва да му пожелае успех и аз съм този, който трябва да го увери, че ще бъда до него през целия този период", заяви Михай Ротару, откривайки пресконференцията.

"В целия клуб е много важно всеки да даде всичко от себе си и Университатя да изглежда така, както трябва. Това е отборът, който ме е искал най-много в цялата ми кариера, а това означава уважение. Амбициите ми и тези на шефа са еднакви. До момента съм бил съотборник с румънци, бил съм и треньор на румънци. Имам добро мнение за тях. Следя и първенството на страната, така че съм достатъчно информиран. Където и да работя, работя с цялото си сърце. Ако не вършите работата си 24 часа в денонощието, не сте успешни. Не живея в миналото. Миналото е статистика. Утре е нов ден, трябва да се развиваме всички", заяви още българският специалист.

След това беше попитан колко време ще му е нужно, за да се почувства в свои води и какво знае за актуалния тим и за клуба като цяло.

"Трябва да се запозная с екипа в клуба, както и с футболистите. Инфраструктурата е наред, така че нямаме извинения. Има време да се подготвим и за атака на титлата, но в момента това не е най-важното нещо. Най-важното е да вдигнем отбора, да променим първите резултати", допълни бившият национален треньор на България и на Босна и Херцеговина.

"Фактът, че шефът е тук означава уважение. Не знаех, че ще дойде на представянето. Очакванията към мене са големи, това е нормално. Договорът ми е до юни 2026-а година. Първоначално трябва да се стараем да поддържаме добро ниво, без колебания. Имаме потенциал, можем да спечелим всеки мач. Следващата ни среща е с един голям клуб – Динамо (Букурещ). Динамо си е Динамо. Независимо от формата, името е голямо. Важното е как ще действаме. Трябва да се представим добре", завърши българският треньор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация