Намери се кой да плати сметката за спорната дузпа на ПСЖ

17:01
Намери се кой да плати сметката за спорната дузпа на ПСЖ

Съдията на системата за видеоповторения (ВАР) беше изваден от нарядите на Шампионската лига, след като снощи имаше ключова роля при отсъждането на спорна дузпа в полза на Пари Сен Жермен, от която французите стигнаха до 1:1 в осмата минута на добавеното време при домакинството си на Нюкасъл в мач от петия кръг в група F на надпреварата, съобщи АП. Полякът Томаш Квятковски първоначално беше назначен за ВАР-съдия на двубоя между Реал Сосиедад и РБ Залцбург тази вечер от 22:00 часа в Сан Себастиан, но днес е бил заменен от германеца Марко Фриц.

Квятковски алармира към сънародника си и главен рефер на двубоя в Париж Шимон Марчиняк за ситуация в наказателното поле на Нюкасъл, при която след центриране на Усман Дембеле топката се отклони от гърдите на Тино Ливраменто, след което докосна ръката на защитника на гостите. Първоначално Марчиняк, който ръководи финала на Световното първенство в Катар 2022 между Аржентина и Франция, както и последния мач за трофея в Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер, пусна играта да продължи, но впоследствие беше посъветван от ВАР-асистента си да преразгледа положението и все пак посочи бялата точка, от която Килиан Мбапе изравни.

В препоръките на УЕФА от април тази година, обаче, ясно се казва, че "няма нарушение на правилата, ако играч докосне топката с ръка, след като преди това тя се е отклонила от част от тялото му особено когато не отива директно към вратата". Именно според тази трактовка наказателен удар не е трябвало да бъде отсъждан.  От УЕФА отказаха изявления, позовавайки се на политиката си да не коментират съдийски решения по време на мачове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация