Пеп: Първото място носи престиж, но и домакинство във втория мач в първия кръг на елиминациите

18:07
Пеп: Първото място носи престиж, но и домакинство във втория мач в първия кръг на елиминациите

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че неговите футболисти трябва да победят или най-малкото да завършат наравно в двубоя с РБ Лайпциг утре, тъй като носителят на трофея в Шампионската лига се цели в първото място в групата. Двата тима са съответно първи и втори с 12 и 9 точки, но с оставаща още една среща.

“Трябва да спечелим или да завършим наравно утре. Първата стъпка е направена и от двата отбора, поздравявам Лайпциг. Важно е да завършим първи, защото това носи престиж, но и домакинство във втория мач в първия кръг на елиминациите. Не е решаващо, но все пак е предимство,” започна каталунецът.

След това Гуардиола отговори на въпроси свързани с неговия тим, възможността за завръщане на някои от контузените играчи.

“Имаме тренировка този следобед и след нея ще видим ситуацията, но не съм оптимист. Днес имаме втори ден за възстановяване, така че няма да правим нищо особено. Мисля, че ще разполагаме със същите играчи като в мача с Ливърпул. Джон Стоунс е все по-добре и смятам, че е близо до завръщане. Не е готов за цял мач, но може би няколко минути.”

Как влияят травмите на стила и повечето допуснати попадения от началото на сезона.

“Стилът на Жереми Доку е да играе един на един, такива са качествата му. Такива за нас бяха Кевин Де Бройне и Илкай Гюндоган, просто някои играчи имат такъв подход, но не всички. Смятам, че се представяме наистина добре и съм впечатлен от играта, макар да не сме първи в лигата. Щях да ви кажа, ако не бях. Създаваме много положения, като цяло съм доволен. Единственият двубой, в който допуснахме много голове беше този с Челси, но те играха наистина добре. Преходите им се получаваха, а нашата преса не беше ефективна. В останалите мачове средните ни стойности са като миналата година и са добри. Отдавам заслуженото в представянето на Челси, в другите мачове е същото,” заяви Гуардиола.

Накрая той бе попитан кога може да се очаква завръщането на Кевин де Бройне на терена. Той получи травма на финала в Шампионската лига през юни, след което пропусна подготовката на “гражданите”. Завърна се в началото на сезона, но след това отново се контузи, като очакванията са да се завърне след нова година.

“Ако е през януари, нека да е през януари. Разбира се, бих искал да го имам за по-голяма част от сезона, но ако той каже нещо различно, ще е като честита нова година за всички. Смятам, че той предпочита да е с нас. Вече не е на 21 години, времето си тече, а за съжаление той е контузен и трябва да се възстанови добре, да се подготви. Не очаквам да започне да тренира и след една седмица да е перфектен. Стъпка по стъпка, винаги е добро оръжие да го имаме, дори от пейката. Няма аз да разкрия колко високо е качеството на Кевин,” завърши каталунецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация