Чави: Мачът с Порто е жизненоважен за нас

18:00
Чави: Мачът с Порто е жизненоважен за нас

Наставникът на Барселона Чави говори преди утрешното домакинство на Порто в Шампионската лига.

“За нас това е много важен мач, жизненоважен, имаме сигурна възможност да завършим на върха в групата. Ако спечелим, ще сме сигурни за първото място след две години без класиране за последните 16 отбора. Очакваме го с нетърпение, очакваме нашите фенове, имаме нужда от тях повече от всякога и се надяваме, че ще бъде една вълшебна нощ. Порто доминираше през последния половин час при предишния ни мач и утре ни очаква много сериозен тест”, започна Чави.

“С Райо изиграхме добър мач, мач за победа, бяхме по-агресивни през второто полувреме. Подходът е работещ, но това не е играта, която искаме да играем. Липсва ни много приемственост, както беше и в “Ел Класико”. Чувствам се подкрепян от клуба по всякакъв начин. Говоря с президента, който отговаря за това, всеки ден и той ми има пълно доверие, с Деко имаме пълно доверие, ние сме приятели, те знаят как работим и аз се чувствам напълно уверен. Нямахме късмет със съдийството и това не е оправдание. Трябва да играем по-добре. Но че сме били ощетени от съдийски грешки, също. Досега не сме имали късмет.

Много неща трябва да се кажат на играчите, също и за манталитета. Трябва да излизаме за мачовете от първата минута, това ни липсва, реагираме само при извънредна ситуация, в последните няколко минути. Трябва да реагираме, това е част от процеса, знаем пътя, трябва да се състезаваме и утре може да е повратна точка, в петия мач имаш шанс да се класираш като победител в групата".

Чави коментира и ситуацията с Марк-Андре тер Стеген: "Утре той ще бъде тестван, за да се види колко го боли. На практика той не е тренирал с групата, но винаги е там, за да помага, той е един от капитаните и утре ще бъде подложен на тестове, за да се види дали е готов за мача".

Специалистът говори и за критиките, които получава в последно време: “Тук винаги има криза, винаги трябва да побеждаваш. Всяка седмица ме питате дали добрите неща идват. Винаги има критика, това е нормално, приема се. Критиката може да се използва, за да се подобриш, да бъдеш по-силен. Това е Барса, Барса е максималното изискване.

Добре съм, изпълнен съм с енергия, по-позитивен съм от всякога и трябва да бъда, защото аз съм този, който води този отбор и вярвам много в играчите. Правили сме го, печелили сме титли и аз сляпо вярвам в играчите и персонала. Мисля за това, което можем да контролираме. Критика винаги има, тя е напомняне за това, което съм преживял в миналото като футболист".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация