Шахтьор шокира в Хамбург неузнаваемо слаба Барселона

21:44
Шахтьор шокира в Хамбург неузнаваемо слаба Барселона

Отборът на Шахтьор Донецк записа важна победа с 1:0 над Барселона в двубоя помежду им от група Н на Шампионската лига, който се изигра на "Фолкспаркщадион" в Хамбург. Украинците стигнаха до успеха с гол на Данило Сикан в 40-ата минута, а каталунците изиграха доста слаб мач в атакуващ план, отправяйки само един точен удар.

Чави Ернандес се завърна към схемата 4-3-3, поради което направи цели пет промени сред титулярите си в сравнение с победата с 1:0 над Реал Сосиедад. Така този път в защита играха Андреас Кристенсен и Маркос Алонсо. В средата на терена място намери Ориол Ромеу. В атака Роберт Левандовски беше подпомаган от Рафиня и Феран Торес. От друга страна, Марино Пушич подреди своя състав в 4-1-4-1 със Сикан като централен нападател.

В 10-ата минута Илкай Гюндоган отправи първия шут за Барса, но не намери целта. Пет минути по-късно на Марк-Андре тер Стеген му се наложи да се намеси при удар на Микола Матвиенко, а последвалият изстрел на Олександър Зубков излезе в аут. Секунди по-късно Рафиня направи пропуск пред вратата на символичните домакини. Последва дълго затишие в играта, което беше нарушено в 40-ата минута. Тогава Георгий Судаков намери Гиорги Гочолеишвили на десния фланг с дълго подаване, а бекът центрира към Сикан, който с удар с глава откри резултата в полза на своя тим.

Втората част започна с неточен шут на Торес от голямо разстояние. Гочолеишвили веднага отговори с удар от малък ъгъл, който беше спасен от Тер Стеген. Последва далечен изстрел на Рафиня, който мина встрани от вратата. В 57-ата минута Сикан отправи удар, който беше отразен от Тер Стеген. Секунди по-късно Невертон опита шут, който се оказа доста разочароващ. В 59-ата минута Торес не успя да са разпише за каталунците. Две минути по-късно Гави отправи първия им точен удар в мача, но Дмитро Ризник с лекота улови топката. В 67-ата минута при шут на Невертон топката профуча покрай вратата. Шест минути по-късно Левандовски също стреля неточно. В 87-ата минута Невертон вкара страхотен гол, който обаче не беше зачетен поради негова засада и така резултатът остана непроменен.

По този начин Шахтьор (Донецк) не само, че спря серията си от 4 загуби срещу този опонент, но и събра 6 точки в актива си, заемайки третата позиция в групата. Въпреки тази загуба Барселона със своите 9 пункта запази лидерската си позиция поне преди мача на Порто с Роял Антверп.

ШАХТЬОР - БАРСЕЛОНА 1:0

1:0 Сикан 40'

Шахтьор: Ризник, Гочолеишвили, Бондар, Ракицкий, Матвиенко, Степаненко, Зубков, Крискив, Судаков, Невертон, Сикан;

Барселона: Тер Стеген, Кансело, Араухо, Кристенсен, Алонсо, Гюндоган, Ромеу, Гави, Рафиня, Левандовски, Торес;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация