Силите на Шахтьор не стигнаха за нещо повече от почетна загуба срещу Барселона

21:48
Силите на Шахтьор не стигнаха за нещо повече от почетна загуба срещу Барселона

Барселона постигна трета поредна победа в група “Н” на Шампионската лига. Каталунците спечелиха с 2:1 домакинството си на Шахтьор и са едноличен лидер в групата. Това бе дебют за новия треньор на украинците Марино Пушич.

Феран Торес откри резултата в 28-ата минута, а Фермин Лопес се разписа в 36-ата. Тимът на Чави Ернандес имаше предимство в голяма част от срещата, но украинците показаха качества след почивката. Георгий Судаков намали в 62-ата минута и имаше няколко възможности за изравняване. Барса също създаде още положения, а на два пъти попадения на домакините не бяха зачетени поради засада.

Каталунците пресираха дълбоко от самото начало, а опитите на гостите да изнасят с подавания между вратаря и защитниците им създаваше проблеми. Украинците не го правеха особено успешно и това можеше да доведе до гол в тяхната врата в осмата минута. Тогава топката бе загубена и Фермин Лопес я получи в наказателното поле. Той финтира отлично, но не успя да преодолее вратаря Ризник, който направи отлично спасяване.

Барса очаквано владееше топката в големи периоди, но не успяваше да създаде нещо опасно пред вратата на съперника. Шахтьор беше добре организиран в началото и се справяше в атаките на съперника. В 25-ата минута Кансело имаше шанс да открие резултата, след като бе изведен зад защитата от дясно. Португалецът стреля в близкия ъгъл, но вратарят успя да спаси.

Малко по-късно домакините откриха резултата. В 28-ата минута великолепно подаване на Гюндоган намери Фермин Лопес в наказателното поле. Неговият изстрел срещна гредата, но Феран Торес при добавката стреля от воле и прати топката в мрежата. Първоначално съдията не призна гола, като вдигна ръка за засада, но след разглеждане с ВАР попадението бе на сметката на каталунците.

Попадението оживи мача и бе последвано от нови атаки на Барселона. В 36-ата минута Феран намери Фермин Лопес, който направи финт и по блестящ начин заби топката в горния ляв ъгъл на Ризник. След като стигна до солиден аванс, Барса доигра спокойно полувремето.

Втората част започна с доминация на домакините. Ризник трябваше да се намесва в 49-ата минута след удар с глава на Феликс. Вратарят на украинците обаче изпусна топката след изстрел от фал на Алонсо. Феран Торес обаче не успя да реагира достатъчно бързо. Той нямаше късмет и малко по-късно, когато прати топката в мрежата, но попадението не бе признато поради засада.

Както каталунците имаха сериозно предимство, водеха с два гола и търсеха трети, нещата се промениха в 62-ата минута. Отлична контраатака и подаване на Азаров изведе Судаков, който отлично завърши и върна интригата в мача. Каталунците вдигнаха оборотите в опит да си върнат комфортния аванс. В 69-ата минута Фермин Торес нацели гредата с удар от дистанция, а секунди по-късно се разписа, но попадението не бе зачетено поради засада.

Въпреки превъзходството на домакините преднината от само един гол доведе до нервни моменти за тях. Шахтьор успя да организира няколко добри атаки, а в 78-ата минута не беше далеч от изравняване. Удар на Степаненко мина покрай вратата. Отново капитанът на украинците можеше да се разпише в 83-ата минута, когато засече подаване отляво. В игра се появи и 17-годишният Марк Гиу, който преди няколко дни дебютира за тима с гол. Той бе близо до ново попадение, но опитът му бе блокиран от бранител на гостите.

Атаките продължиха и към двете врати. В последната минута на редовното време удар на Степаненко от добра позиция бе блокиран, а при ответната атака на Барса Ямал имаше възможност да сложи край на интригата, но ударът му не бе достатъчно точен.

БАРСЕЛОНА - ШАХТЬОР 2:1

1:0 - Феран Торес 28'
2:0 - Фермин Лопес 36'
2:1 - Судаков 62'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация