Моу: Мисля, че има двойни стандарти срещу мен, макар че не знам защо

17:34
Моу: Мисля, че има двойни стандарти срещу мен, макар че не знам защо

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо говори преди утрешния мач от Лига Европа вкъщи срещу Славия Прага. Португалският наставник не пропусна да коментира и предстоящото дерби с Интер през уикенда.

"Гледал съм много мачове на Славия и съм виждал два различни отбора: този, който игра срещу Спарта (б.ред. - дербито на Прага преди месец завърши 1:1), и този, който игра във всички останали мачове, с различен стил и философия. Чешкият тим  е много добър отбор, който заслужава уважение, но срещу коя Славия ще се изправим утре? Това не го знам, но сме подготвени и за двете ситуации. Те са много добри в организацията на нападението, имат защитници, които изграждат атаките със самочувствие, но срещу Спарта видях по-малко владеене и повече спечелени първи топка в лагера на съперника. А като гледам играта на отбора, мисля, че и треньорът им е много добър”, коментира Моуриньо утрешния противник.

Португалският специалист говори и за кадровите проблеми в Рома в отбрана. “Все още няма план за възстановяването на Крис Смолинг. Ндика все пак ще играе, също и защото нямаме никакви алтернативни опции”.

Моуриньо се върна и към изминалия мач с Монца и драматичната победа с 1:0, в която той бе изгонен от главния съдия: "Виждайки други ситуации, мисля, че има двойни стандарти срещу мен, макар че не знам защо”.

Португалецът, който ще пропусне заради наказание предстоящото дерби с бившия си отбор Интер, коментира и идващият мач с “нерадзурите” и фигурата на Ромелу Лукаку, който със сигурност ще бъде посрещнат много враждебно на “Сан Сиро”: “Ромелу ще играе и срещу Славия, защото ни предстои много труден мач, той е важен за нас, а без Дибала и Пелегрини Лукаку става още по-важен. Не знаех обаче, че е толкова важен в Милано, където спечели Скудетото и мисля, че няколко купи, нещо, което в историята на Интер са правили около 200 играчи.

Преминаването на Лукаку от Интер в Рома е драма, докато трансферът на Чалханоолу от Милан в Интер е чудeсен, преминаването на Канаваро от Юве в Интер не е проблем, както и на Виери от Интер в Милан. Ето защо казвам, че за мен е изненада, че Лукаку има толкова важна роля в историята на Интер”, завърши Моуриньо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация