Щастлива развръзка за ЦСКА в снежната драма на "Армията", 10 от Етър се пречупиха в края (видео)

19:31
Щастлива развръзка за ЦСКА в снежната драма на "Армията", 10 от Етър се пречупиха в края (видео)

ЦСКА София надигра Етър с 2:0 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига, който започна вчера и завърши 25 часа по-късно. Джонатан Линдест откри резултата в 84-ата минута, а в 86-ата Християн Петров удвои.

Двата отбора се оттеглиха на почивка вчера при резултат 0:0, но заради обилния снеговалеж и тежкия терен, които представляваха риск за здравето на състезателите, а също така и затрудняваха работата на съдиите, срещата беше отложена за днес. 

Двата тима подновиха сблъсъка в 18:30 часа. 

Етър отново бе с 10 човека след директния червен картон на Георги Александров в 13-ата минута.

Иначе вчера "червените" започнаха без своя капитан Амос Юга, който е наказан. В негово отсъствие лентата взе Хайнц.

Логично, предвид силно заснежения терен, двата отбора заложиха основно на изритани топки и единоборства още с началния съдийски сигнал. В 5-ата минута "болярите" организираха добра атака отляво, която завърши с опит за подаване на Шано, който преди това бе преодолял Кареасо в наказателното поле на "червените", но Бусато излезе и улови.

В 13-ата минута Етър остана с човек по-малко след директен червен картон за Георги Александров, който фаулира грубо Кареасо. Първоначално реферът Кристиян Колев показа на провинилия се състезател жълтия цвят, но след намесата на ВАР арбитъра Радослав Гидженов промени решението си.

Останали с човек повече домакините натиснаха своя опонент. В 16-ата минута Кордоба отправи силен удар с левия крак, засичайки центриране от корнер, но Величков изби. Секунди по-късно стражът спаси и изстрел на Петров. Последва нов корнер, след който Кордоба като по чудо не откри резултата, тъй като изстрелът му мина на сантиметри покрай дясната греда.

Последваха още няколко сериозни разбърквания в наказателното поле на "виолетовите". В 22-ата минута пък Назон имаше много добра възможност да реализира, но ударът му с глава излезе в аут. Секунди по-късно пропуск направи и Шакич, който не се възползва по най-добрия начин от грешка на Александров и не уцели вратата от границата на големия пеналт, която за момент остана празна след излизане на Величков.

В 28-ата минута "виолетовите" като по чудо не откриха резултата с човек по-малко. Мартин Тошев излезе фронтално срещу Бусато след грешка на Кордоба, но стражът на "червените" изби удара, който рикошира в дясната греда и се върна към точката за изпълнение на дузпа. Последва добавка на Букхолда в аут.

В 39-ата минута треньорът на гостите Светослав Петров предприе смел ход - извади полузащитника Янков и на негово място пусна Кнежевич, който е чист нападател.

Три минути след това домакините комбинираха добре отляво, топката стигна до Хайнц, а той от своя страна върна за Линдсет. Последва шут от близка дистанция на втория, но Величков отново отрази. В 45-ата минута футболистите на Ел Маестро направиха още един пропуск. Назон се озова сам срещу вратаря и шутира, но в аут.

На полувремето домакините изкараха около десетима души в опит да изчистят терена, но те бяха крайно недостатъчни. Реферите прецениха, че обстановката не позволява да се проведе второто полевреме и след 30-минутни разговори го отложиха за след 24 часа. От Етър не бяха съгласни на този вариант, но в крайна сметка това бе окончателното и правилно решение.

Днес сутринта от ЦСКА - София се задействаха по-сериозно и започнаха да чистят игрището, справяйки се добре въпреки минусувите температури.

Наставникът на домакините Ел Маестро извърши една смяна преди подновяване на играта. Фаетон замени Шакич.

Първото положение за втората част дойде след шут на Назон в 48-ата минута, който Величков спаси. Малко по-късно, в 59-ата минута, Тошев шутира от малък ъгъл по диагонал, но в аут.

В 72-ата минута Назон проби отляво и центрира опасно към появилия се малко по-рано на терена Асприля, но Величков плонжира и предотврати опасността. 180 секунди по-късно Хайнц отправи силен шут от двайсетина метра, но в аут.

В 78-ата минута Величков улови и удар на Вион.

Крепостта на "болярите" рухна в 84-ата минута. Тогава Турицов проби отдясно и центрира от аутлинията, а оставеният непокрит Линдсет нямаше как да сбърка фронтално с глава от 4-5 метра и откри резултата.

Само 120 секунди по-късно ЦСКА - София подпечата своя успех с втори гол. Хайнц центрира от корнер, Кнежевич изчисти с глава в краката на Петров, който с премерен шут в долния ляв ъгъл не остави шанс на Величков.

До края на снежния сблъсък домакините намалиха темпото, предпочетоха да не рискуват и спокойно изчакаха последния съдийски сигнал,  който ги остави на първото място в efbet Лига.

ЦСКА СОФИЯ 2:0 ЕТЪР

1:0 Джонатан Линдсет 84
2:0 Християн Петров 86

ЦСКА СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 13. Кордоба, 6. Петров, 15. Вион, 26. Кареасо, 7. Линдсет, 17. Шакич, 14. Хайнц, 29. Естрада, 9. Назон

ЕТЪР: 22. Величков, 6. Димов, 15. Г. Ангелов, 4. Александров, 7. Станев, 77. Николов, 28. Янков, 23. Кандидус, 29. Я. Ангелов, 24. Букхолда, 9. Тошев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация