Прекратиха ЦСКА - Етър

19:27
Прекратиха ЦСКА - Етър

Срещата от 18-ия кръг на efbet Лига между ЦСКА София и Етър бе прекратена при 0:0 в 45-ата минута. Причина за това стана обилният снеговалеж и тежкият терен, което е предпоставка за контузии на състезателите, а също така и затруднява работата на съдиите. По правилник второто полувреме трябва да се доиграе утре от 17:30 часа.

За отлагането на мача спомогнаха както тежките метеорологични условия, така и слабата организация на домакините, които не вложиха кой знае колко усилия да почистят игрището.

Това принуди главният съдия Кристиян Колев да изрази мнение, че теренът е опасен за здравето на футболистите и е по-добре срещата да бъде прекратена. От Етър обаче бяха категорични, че искат мачът да се доиграе днес. ЦСКА София подкрепи становището на реферите и в крайна сметка бе решено второто полувреме да се доиграе утре.

"Червените" са без своя капитан Амос Юга, който е наказан. В негово отсъствие лентата е на ръката на Хайнц.

Теренът със сигурност няма да е в перфектно състояние, тъй като снеговалежът над София продължава и почистването на игрището не е никак лесна задача.

Логично двата отбора заложиха основно на изритани топки и единоборства още с началния съдийски сигнал. В 5-ата минута "болярите" организираха добра атака отляво, която завърши с опит за подаване на Шано, който преди това бе преодолял Кареасо в наказателното поле на "червените", но Бусато излезе и улови.

В 13-ата минута Етър остана с човек по-малко след директен червен картон за Георги Александров, който фаулира Кареасо. Първоначално реферът Кристиян Колев показа на провинилия се жълтия цвят, но ВАР арбитърът Радослав Гидженов се намеси и привика главния съдия да гледа ситуацията на видео.

Останали с човек повече домакините натиснаха своя опонент. В 16-ата минута Кордоба отправи силен удар с левия крак, засичайки центриране от корнер, но Величков изби. Секунди по-късно стражът спаси и изстрел на Петров. Последва нов корнер, след който Кордоба като по чудо не откри резултата, тъй като изстрелът му мина на сантиметри покрай дясната греда.

Последваха още няколко сериозни разбърквания в наказателното поле на "виолетовите". В 22-ата минута пък Назон имаше много добра възможност да реализира, но ударът му с глава излезе в аут. Секунди по-късно пропуск направи и Шакич, който не се възползва от грешка на Александров и не уцели вратата от границата на големия пеналт, която за момент остана празна след излизане на Величков.

В 28-ата минута "виолетовите" като по чудо не откриха резултата с човек по-малко. Мартин Тошев излезе фронтално срещу Бусато след грешка на Кордоба, но стражът на "червените" изби удара, който рикошира в дясната греда и се върна към точката за изпълнение на дузпа. Последва добавка на Букхолда в аут.

В 39-ата минута треньорът на гостите Светослав Петров предприе смел ход - извади полузащитника Янков и на негово място пусна Кнежевич, който е чист нападател.

Три минути след това домакините комбинираха добре отляво, топката стигна до Хайнц, а той от своя страна върна за Линдсет. Последва шут от близка дистанция на втория, но Величков отново отрази. В 45-ата минута футболистите на Ел Маестро направиха още един пропуск. Назон се озова сам срещу вратаря и шутира, но в аут.

ЦСКА СОФИЯ 0:0 ЕТЪР

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 13. Кордоба, 6. Петров, 15. Вион, 26. Кареасо, 7. Линдсет, 17. Шакич, 14. Хайнц, 29. Естрада, 9. Назон;

ЕТЪР: 22. Величков, 6. Димов, 15. Г. Ангелов, 4. Александров, 7. Станев, 77. Николов, 28. Янков, 23. Кандидус, 29. Я. Ангелов, 24. Букхолда, 9. Тошев;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация