Клоп: Ако успеем да бъде наистина неудобни за тях, тогава имаме шанс

18:12
Клоп: Ако успеем да бъде наистина неудобни за тях, тогава имаме шанс

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път определи Манчестър Сити като най-силния отбор в света през последните години, а мача срещу „гражданите“ като най-трудната задача за всеки друг тим. Според германеца мърсисайдци могат да прекъснат серията от 23 поредни победи на Сити на „Етихад Стейдиъм“ само ако накарат тима на Джосеп Гуардила да се чувства некомфортно.

„Колкото по-дълго продължава една серия, толкова по-вероятно е тя да приключи. Каквото се случи милата година или дори преди това, няма значение. Това е само спомен. Ние трябва да сме готови за утрешния ден. Ако успеем да бъде наистина неудобни за тях, тогава имаме шанс. Ако те се чувстват комфортно в своята игра, няма отбор, който да ги победи. Ако можем да променим това, имаме шанс. Не си спомням какъв е бил съставът ни миналата година, когато сме гостували тук. Не искам да правя сравнения. През миналия сезон просто не бяхме достатъчно добри.

Това ще е голям мач срещу най-добрия отбор в света в последните години. Това е огромно предизвикателство за всеки един отбор по света, за нас също. Не мога да кажа нещо, което би ги направило по-слаби, отколкото са.

Не знам дали съперничеството между нас и Сити е най-голямото в Премиър лийг, но знам, че от години това е най-трудният мач, който може да изиграете.

Всички, които се върнаха след паузата за националните отбори, са във форма, така че трябва да вземем решения. Ще погледнем в очите на играчите, ще говорим с тях и ще вземем решенията. Нунес се намира в много добра форма, така че трябва да го използваме възможно най-често", заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация