Гуардиола: Клоп ме прави по-добър мениджър

18:08
Гуардиола: Клоп ме прави по-добър мениджър

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола говори пред журналистите преди утрешното голямо дерби с Ливърпул.

Специалистът не пропусна да похвали тима на Юрген Клоп и самия него: “Времето върви напред, вече осем години играя срещу Ливърпул, не те не са същият отбор като в началото. Те си приличат, Трент Александър-Арнолд може да играе навътре към средата на терена, но идеите са сходни. Винаги те са били най-добрите ни съперници... Топ клуб, топ отбор, очаквам този мач с нетърпение.

Не бих казал, че съперничеството ни с Ливърпул е като това между Барселона и Реал Мадрид, различно е. И двата отбора заслужаваме най-големи комплименти. Клоп ме прави по-добър мениджър чрез своите отбори. Преливането, пространството, което създават отзад, Дарвин Нунес, Мохамед Салах. Те имат фантастичен отбор, без съмнение.

Гуардиола говори и за състоянието на голямата звезда на тима Ерлинг Холанд: “Той тренираше с някои болки в четвъртък, но се надявам да бъде част от последното ни занимание днес”.

Испанският специалист коментира и ситуацията със сериозното наказание на Евертън, който бе лишен от 10 точки заради лошото си финансово състояние: “Няма да кажа нито дума за Евертън, защото не знам какво се е случило в действителност. Ние и те - това са два напълно различни случая, това знам от адвокатите. Знам, че хората казват: “Защо Ман Сити не бъде изхвърлен в Конференциите?” (б.ред. - петото ниво на английския футбол), но нека изчакаме... Не съм си променил мнението за 115-те обвинения към нас”.

Попитан дали би останал в клуба ако Манчестър Сити бъде изхвърлен в долните дивизии, Гуардиола отговори:  "Питате ме така, сякаш сме наказани. В момента ние сме невинни. Има по-голям шанс да остана, ако сме в Лига Едно (трета дивизия), отколкото ако спечелим Шампионската лига".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация