Официално: Наполи има нов треньор

17:41
Официално: Наполи има нов треньор

Италианският шампион Наполи има нов треньор и това е Валтер Мадзари, съобщиха от клуба. По този начин “партенопеите” се разделят с досегашния си наставник Руди Гарсия.

Договорът на 62-годишния специалист е само до края на сезона при заплата от 1 млн. евро с бонуси. Мадзари поема за втори път Наполи, като предишният беше между октомври 2009 г. и май 2013 г. Тогава той води тима в 182 мача (89 победи, 49 равенства, 44 загуби) и спечели Купата на Италия през сезон 2011/12, която е единственият му футболен трофей. В треньорската си кариера той е бил начело и на отбори като Ливорно, Реджина, Сампдория, Интер, Уотфорд, Торино и Каляри, откъдето беше освободен преди година и половина.

От друга страна, Гарсия се задържа на треньорския пост на Наполи за едва 16 мача, след като наследи Лучано Спалети през лятото. В Серия "А" и Шампионската лига французинът изведе отбора до 8 победи, 4 равенства и 4 загуби. Той оставя неаполитанците на четвъртото място в класирането на италианския елит с пасив от 10 точки спрямо лидера Интер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация