Нов голям провал за Наполи

16:29
Нов голям провал за Наполи

Шампионът Наполи допусна втора домакинска издънка в рамките на дни, след като загуби с 0:1 от Емполи в среща от 12-тия кръг на Серия “А”. Виктор Коваленко вкара гола за гостите в началото на добавеното време. 

След този резултат неаполитанците рискуват да изостанат на 10 точки от първото място, ако Интер спечели своя двубой срещу Фрозиноне.

Наполи остава само с един успех в последните си четири мача и бъдещето на треньора Руди Гарсия е под въпрос. Преди началото на днешния двубой Емполи се намираше в зоната на изпадащите, а по-рано през седмицата”Диего Марадона” стана свидетел на 1:1 в Шампионската лига срещу Унион (Берлин), който в Бундеслигата също е под чертата.

Този следобед домакините не бяха убедителни и почти с нищо не застрашаваха съперника си. През първото полувреме дори съставът на Емполи стигна до опасности пред Пиерлуиджи Голини, които замени получилия травма на разгрявката Алекс Мерет.

Гарсия беше оставил Хвича Кварацхелия сред резервите с оправданието, че той се бил нуждаел от почивка. Грузинската звезда на неаполитанците се появи през второто полувреме и имаше две много добри положения, но ги пропусна.

Така се стигна до края, когато Коваленко изненада шампионите с удар с десния крак, който се оказа неспасяем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация