Босът на Наполи: Италианският футбол умира

17:31
Босът на Наполи: Италианският футбол умира

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис остро възропта срещу новата сделка за телевизионното излъчване в Италия на мачовете от Серия "А". От Sky и DAZN купиха правата за следващите 6 години, плащайщи общо 4,5 млрд. евро за този период. Италианският шампион обаче беше сред трите елитни клуба, които не подкрепиха това споразумение.

“Това е загуба за италианския футбол, който ще умре заради тази оферта. Sky и DAZN не са компетентни и не правят добро за италианския футбол. Стойността на нашия футбол трябва да идва от инвестиции, а феновете са абсолютното добро. Когато видя пакети, включващи Шампионската лига, Серия "А", сериали и предавания, не разбирам истинската стойност на италианския футбол. DAZN го продава заедно с други спортове.

Беше глупаво да се сключи петгодишна сделка след споразумението със Саудитска Арабия, въпреки че в близост има война (визира провеждането на минитурнира за Суперкупата на Италия - б.р.). Sky и DAZN не правят страхотни инвестиции. Онзи ден гледах Арсенал - Челси от Премиър лийг. След това наблюдавах и три мача от Серия "А". Излъчването на нашия футбол е смехотворно, но тези телевизии въобще не са ни казвали за това. Продължаваме да говорим за реални стадиони, но никога не мислим за виртуалните такива”, коментира Де Лаурентис на пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация