ЦСКА София с убедителна победа като гост на Крумовград (видео)

17:42
ЦСКА София с убедителна победа като гост на Крумовград (видео)

ЦСКА София не допусна изненада и разби Крумовград с 4:1 в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Успехът на "червените" дойде след обрат. Алекс Колев (34) беше точен за домакините, но бързо гостите изравниха чрез Амос Юга (38). Обратът за възпитаниците на Нестор Ел Маестро беше подпечатан от Християн Петров (78), а Данило Асприля (83) и Марселино Кареасо (90) добавиха по едно попадение. Мачът на Спортен комплекс "Никола Щерев - Старика" бе ръководен от Радослав Гидженов.

"Червените" влязоха в срещата в добро настроение, след като преди три дни си гарантираха участие на 1/8-финалите в турнира Sesame Купа на България след класически успех над Черноморец (Балчик). Отделно от това, отборът на Нестор Ел Маестро бе в серия от 12 поредни шампионатни мача без загуба.

Крумовград пък записа три последователни поражения, две от които под ръководството на новия треньор - Станислав Генчев. Наставникът на днешните домакини със сигурност ще бъде мотивиран да спечели първи точки именно срещу ЦСКА - София. 

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на загиналия в автомобилна катастрофа бивш треньор на ЦСКА, Литекс и Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов, както и загиналите в друга катастрофа президент и треньор на волейболния Олимпиец Стефка Великова и двама играчи на тима - Симеон Симеонов и Калоян Минков. Трагичната новина за тяхната смърт разтърси България в съботния ден. 

Още в третата минута на срещата стражът на гостите Густаво Бусато трябваше да се намесва. Лоши действия в защитата на "червените" позволиха на Диего Рапосо да шутира от границата на наказателното поле. Въпреки че нямаше добра видимост, Бусато реагира и изби удара. Три минути по-късно Крумовград стигна до корнер, от който Серкан Юсеин качи топката на главата на Клайдер Машедо. Ударът на защитника премина страни от вратата. 

Добрите действия на домакините продължиха и в следващите минути, а Алекс Колев си спечели фаул от удобна позиция в 14-ата минута. Той изпълни нарушението, а при удара му Густаво Бусато показа страхотния си рефлекс и парира. Точно в 18-ата минута феновете на ЦСКА - София и тези на Крумовград не пропуснаха да скандират дружно "Оставка", като призивът им е насочен към ръководството на БФС.

В 20-ата минута Линдсет отправи първия удар за гостите към вратата на Крумовград. Той беше крайно неточен. Секунди по-късно феновете на ЦСКА - София изстреляха ракета към терена. В 34-ата минута домакините поведоха в резултата с гол на национала Александър Колев. Ренан Арияш проби по левия фланг и центрира по земя в наказателното поле. Колев се бе позиционирал отлично и просто подложи своя крак на пътя на топката, насочвайки я във вратата на Густаво Бусато.

Радостта на домакините не продължи дълго, защото след само четири минути резултатът беше изравнен. Амос Юга получи топката в наказателното поле, след което последва силен шут с левия крак, който опъна мрежата на Макенджиев. На два пъти след гола фенове от гостуващия сектор изстрелваха ракети към терена. 

В последната минута на първото полувреме далечен шут на Иван Турицов попадна право в ръцете на Благой Макенджиев, а подобно изпълнение на Серкан Юсеин не затрудни Бусато. 

В 52-рата минута можеше да станем свидетели на автогол от Ренан Арияш, който направи шпагат в опита си да изчисти топката след центриране на Иван Турицов. Благой Макенджиев внимаваше и не позволи това да се случи. В 69-aта минута Джеферсон извърши нарушение за втори жълт картон, но той му беше спестен от Гидженов, а веднага Станислав Генчев реагира и замени футболиста с Джуниет Али.

В 78-ата минута ЦСКА - София излезе напред в резултата. Гостите изпълниха пряк свободен удар, след който се получи карамбол, а Линдсет се пребори за топката и подаде към Християн Петров. Бранителят шутира, последва рикошет и преодоля Макенджиев. 

Сякаш всичко приключи за домакините в 83-ата минута, в която ЦСКА - София отбеляза трети гол чрез резервата Данило Асприля. Нападателят беше изведен от Дюкенс Назон на отлична позиция и хландокръвно преодоля Макенджиев.

Буквално в последната минута на редовното време точка на спора сложи Марселино Кареасо. Назон влезе мощно с голяма крачка в наказателното поле и пробва нещо средно между удар и центриране към втора греда. Там Марселино Кареасо засече и с помощта на горната греда преодоля Благой Макенджиев.

КРУМОВГРАД - ЦСКА СОФИЯ 1:4
1:0 Александър Колев (34) 
1:1 Амос Юга (38)
1:2 Християн Петров (78)
1:3 Данило Асприля (83)
1:4 Марселино Кареасо (90)

Стартови състави:

КРУМОВГРАД: 21. Благой Макенджиев, 18. Клайдер Машедо, 72. Раян Сенхаджи, 91. Вячеслав Велев, 5. Матей Шимич, 44. Божидар Кацаров, 88. Ренан Арияш, 10. Серкан Юсеин, 6. Джеферсон Гранадо, 13. Диего Рапосо, 9. Александър Колев;

ЦСКА СОФИЯ: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 15. Тибо Вион, 6. Християн Петров, 13. Браян Кордоба, 21. Амос Юга, 14. Тобиас Хайнц, 26. Марселино Кареасо, 7. Джонатан Линдсет, 11. Матиас Фаетон, 29. Майкъл Естрада;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация