35-годишен ветеран ознаменува най-силния сезон в кариерата си с титлата на Sofia Open

17:41
35-годишен ветеран ознаменува най-силния сезон в кариерата си с титлата на Sofia Open

Опитният Адриан Манарино завърши с титла в Sofia Open най-силния сезон в кариерата си. 35-годишният французин се наложи със 7:6(6), 2:6, 6:3 за 2 часа и 17 минути игра срещу Джак Дрейпър в “Арена София”.

За Манарино това е трета титла през кампанията след триумфите му в Астана и Нюпорт (той игра финал и в Майорка), както и личен рекорд от 43 спечелени мачове през 2023-та. Освен “лъвския пай” от наградния фонд (на стойност 562 815 евро), французинът за награда ще се изкачи до 21-ва позиция в световната ранглиста (22-ри, ако Юго Юмбер спечели трофея в Метц).

Дрейпър ще остане разочарован от развоя на финала, който спокойно можеше и да спечели в два сета, но също може да се похвали с най-успешната година във все още младата си кариера. 

С достигането до последния мач в София той изравни рекорда на Анди Мъри за най-млад британец на финал в турнир от календара на АТР - на 21-годишна възраст.

35-годишният Манарино започна двубоя срещу Дрейпър с пробив в своя полза, но веднага след това загуби подаването си и до края на сета съперниците се преследваха в резултата. Последва също толкова оспорван тайбрек, в който Манарино надделя с 8:6 точки. 

Във втората част Джак Дрейпър бе този, който осъществи ранен пробив и поведе с 2:0, а след това последва нов за аванс от 4:1 и след 6:2 в края 21-годишният британец изравни за 1:1 сета. Французинът нанесе решителен удар в третия сет, пробивайки подаването на противника за преднина от 4:2 и го затвърди за 5:2. Дрейпър не успя да навакса и Манарино ликува при първия си мачбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация