Славия Прага взе сладък реванш от Рома

00:31
Славия Прага взе сладък реванш от Рома

Славия Прага си отмъсти за загубата от Рома в италианската столица преди две седмици и спечели с идентичен резултат - 2:0. Чехите и "вълците" водят в група "G" на Лига Европа с по 9 точки, но Славия е с по-добра голова разлика.

Римляните бяха без Жозе Моуриньо, тъй като той изтърпяваше последния мач от наказанието, получено за изявите му по време на финала в турнира миналия сезон. Те имаха желание да си осигурят класиране напред, но трябваше да мислят и за предстоящото дерби с Лацио. Това бе причината някои играчи да получат почивка, като Пауло Дибала, който влезе в игра в средата на второто полувреме.

Домакините стартираха на високо темпо и доминираха през първото полувреме, но не се възползваха от предимството си. Те пропуснаха най-добрата си възможност през първата част в 27-ата минута, когато Читил стреля над вратата от прекрасна позиция. Славия поведе в началото на второто полувреме с гол на Юречка.

Попадението накара Рома да се активизира и гостите стигнаха до удар на Белоти и опит на Манчини, който отклони топката с глава. Пред другата врата Свилар направи страхотно спасяване след удар на Провод. С влизането на Дибала гостите търсеха равенството, но получиха втори гол в 74-ата минута, когато Масопуст се разписа с удар от дистанция. Чехите бяха близо до трети гол в самия край, но Ван Бюрен не уцели вратата в опита си да прехвърли вратаря.

В другия мач от групата Сервет стигна до драматичен успех с 2:1 в Швейцария. Домакините губеха почти до края след автогол на Северин в 12-ата минута. Стив Руие изравни в 84-ата минута, а в добавеното време Крес Бедия се разписа от дузпа. Успехът на Сервет означава, че още нито един отбор не си е гарантирал продължаване напред.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация