В Англия призоваха феновете на Манчестър Сити и Нотингам да не пътуват до Лондон

16:59
В Англия призоваха феновете на Манчестър Сити и Нотингам да не пътуват до Лондон

Алиансът на футболните привърженици в Англия е отправил специален призив към своите членове да не пътуват за Лондон тази неделя въоръжени, съобщава “Дейли Мейл”. Напрежението в английската столица се покачва, тъй като именно във втория ден на уикенда ще бъде отбелязан специалния ден на почит към жертвите на британската армия в двете световни войни. Това се случва на специалния паметник на загиналите в центъра на английската столица и по-точно в комплекса от правителствени сгради Уайтхол. Събитието всяка година привлича големи групи от по-крайните футболни фенове, а тази година това ще бъде съчетано и с два двубоя от Премиър лийг - Челси - Манчестър Сити и Уест Хам - Нотингам Форест.

В същото време именно за неделя е обявен и поредният голям пропалестински митинг, който призовава за незабавно спиране на огъня в Ивицата Газа, но същевременно на него често изобилства от антисемитски послания. В последните седмици представители на пропалестински мюсюлмански движения редовно организират големи шествия в централен Лондон и неколкократно влизаха във физически сблъсъци с местната полиция.

Настоящата ескалация на напрежението в Ивицата Газа започна рано сутринта на 7 октомври, когато терористичната групировка Хамас изстреля над 2000 ракети за няколко часа по Израел, след което техни бойци преминаха границата и започнаха да избиват цивилни в населени места в близост до границата. По-късно Израел отговори с масирани атаки на палестинска територия, а преди около седмица навлезе и със сухопътни войски, като първоначално обявената цел е именно унищожаване на терористите от Хамас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация